Drumeție Cătunul Ineleț

Valea Cernei este un loc minunat, dacă continuăm goana după locuri spectaculoase de văzut și mai puțin umblate, mergem si găsim un cătun cu peisaje care îți taie răsuflarea.

Drumul sau mai bine zis, calea de acces este constituita de niște scări din lemn, care au o lungime de 100 de metri.

 

 

Aventura începe cu un verset amplasat pe o cruce, 

“ Binecuvântaţi să fiţi voi ce urcaţi pe acest munte şi să nu uitaţi că Dumnezeu este cu voi în fiecare clipă.”

Informaţii traseu Ineleţ

Durată traseu: 3-4 ore (dacă totul merge conform planului).

Dificultate traseu: uşor.

Echipament recomandat:

  • bocanci de munte
  • apă
  • gustări
  • pelerină ploaie

Punctul de pornire al traseului se poate găsi între Băile Herculane şi Baia de Aramă (după cascada Şapte Izvoare). Ca element de reper, va trebui să găseşti pe partea stângă o staţie din lemn şi o cruce (vezi videoclipul pentru mai multe repere vizuale şi explicaţii suplimentare). 

După găsirea punctului de reper, va trebui să cobori până la podul din lemn. În partea dreaptă vei putea observa panoul din fier care indică traseul.

După zece minute de urcat (resimţite din plin, mai ales după două luni inactive), vei da nas în nas cu scările, care reprezintă şi cea mai scurtă cale de acces spre sat. Sunt dispuse pe patru nivele şi sunt destul de solide, deoarece sunt din lemn de salcâm. Distanţa totală a acestora este de 100 m, iar urcarea nu este grea, însă coborârea, ei bine, cu siguranţă vei resimţi puţină adrenalină, mai ales pentru că treptele nu sunt dispuse la distanţe egale, iar uneori va trebui să faci câteva întinderi (mai ales dacă nu eşti cea mai înaltă persoană).

Acest traseu nu este chiar recomandat pentru animalul de companie, deoarece patrupezii pot să se cațere mai greu pe aceste trepte fiind foarte solicitante pentru ei, dar dacă totuși vă încumetați să urcați cu animaluțul, vă recomand să procedați ca mine.

L-am echipat pe Toto cu hamul lui pentru drumeție și l-am atașat într-un ham pentru bebeluși.

Bineînțeles că este mai solicitant pentru cel care urcă, dar este o metodă eficientă pentru a nu îl exclude din drumeția noastră.

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *