Hop Hooligans

O parte din design-urile celor de la Hop Hooligans

Hop Hooligans este o berărie artizanală din Jilava, județul Ilfov care și-a produs primele
beri în noiembrie 2016, iar berarii care au început totul sunt Cristian Mihai Dinu și Mircea Georgescu.

Încă de la apariția lor pe piață și până în prezent cei de la Hop Hooligans au fost
considerații ca genii ai industriei de bere artizanală din România și una dintre cele mai prolifice fabrici de bere din țară, cu cel puțin 33 de tipuri de bere produse la ora actuală (neamintind de cele sezoniere sau de colaborările cu alte berării).

Deși nu au fost prima fabrică de bere de pe piața românească și cu siguranță nici cei cu cea mai mare producție la început, nu se poate contesta faptul că acum sunt una dintre cele mai cunoscute mărci de bere artizanală la nivel național și internațional.

Povestea lor a început când Mircea și Cristi au încheiat un parteneriat cu Petre Ion,
fondatorul Beer O’clock, primul bar de bere artizanală din țară. Din păcate, la aproximati
jumătate de an de la lansare, Petre a murit într-un accident de mașină la sfârșitul lunii aprilie 2017, lăsându-i pe băieți să se descurce singuri. Pentru o vreme totul părea sumbru și fără speranță (chiar si IPA-ul lor intitulat Game Over nu mai era doar o glumă despre jocuri video). Totuși, prin muncă grea și o bază de fani în continuă creștere, flăcăii orfani au reușit să treacă și să persevereze în industrie.

Ce îi deosebește de concurența de larg consum nu este numai calitatea berii, dar și
sârguința de care dau dovadă când caută idei noi sau, colaborările remarcabile pe care le au. O căutare rapidă fie pe RateBeer, fie pe Untappd va conține întotdeauna cel puțin una dintre preparatele lor printre primele 10 beri din România.

Motto-ul lor este simplu: fac numai bere care e pe gustul lor, iar din fericire pentru toți
iubitorii de bere băieții nu duc lipsă de stil când vine vorba de experimente. Până în prezent, portofoliul lor de bere s-a extins ca o cultură drăgălașă de drojdie care a adulmecat niște zaharuri fermentabile și au abordat multe stiluri care sunt o premieră pe piața românească: milk stouts, arome acrișoare, vinuri de orz, IPA brută, precum și o listă de băuturi complementare care cuprinde o varietate de arome. Gama lor de Terapie de Șoc IPA (Shock Therapy IPA) pare dedicată în totalitate încercării fiecărei combinații de hamei disponibile, deoarece oamenii s-au săturat să bea bere lager, deci nu se știe unde se vor termina experimentele lor.

Prin urmare, ar trebui să fie cu siguranță mândri de faptul că berile lor sunt disponibile (nu numai la sticlă, ci și la draft) în anumite locații din Marea Britanie și Polonia, precum și participarea la festivaluri internaționale de bere din Belgia, de exemplu.

Aria colaborărilor se extinde enorm, dintre care parteneriatul cu Bereta sau Wicked Barrel, dar și cu berării din Țara Galilor sau Moldova.
În doar câteva luni, berăria a devenit una dintre cele mai bune din țară. Iar în mai puțin de un an, în iulie 2017, a devenit una dintre ce 5 fabrici de bere independente care să se alăture Asociației Producătorilor de Bere Artizanală, al cărei scop este să promoveze berea românească artizanală, precum și de a ajuta berarii să înființeze și să își dezvolte creșterea pe piața.

Pentru ei, a fi revoluționar nu are limite, în iunie 2018 au anunțat, de asemenea,
achiziționarea unei linii de îmbuteliere de doze din Marea Britanie, făcându-i astfel prima fabrică de bere artizanală românească cu produse disponibile la doze.

După ce au participat la numeroase festivaluri din toată Europa în ultimii doi ani, în 2019 s-au asociat cu Bereta pentru a organiza Haze Fest, primul festival de bere artizanală din România care urmează același format ca și alte evenimente din aceeași arie: de la procurarea de bilete, la sesiunile de tip „cât de mult poți bea” (all-you-can-drink), până la un line-up cu berării internaționale prezente la eveniment.

În septembrie 2020, Hop Hooligans și-au deschis propria lor locație în inima Bucureștiului, creând astfel locul perfect pentru a gusta nu doar propria lor bere, ci și o gamă variată din întreaga lume.