Recomandari,  Skincare

Recomandări SPF

Încă din primul articol am discutat despre importanța incontestabila a protecției solare și necesitatea aplicării zilnice, indiferent că ne aflăm în anotimpul rece sau cald. Razele UVA sunt responsabile de fotoîmbătrânire și trec de geamul casei și de cel al mașinii sau biroului, de aceea este absolut necesar să folosim o cremă cu factor de protecție. Nu cred că mai ai nevoie de alte cuvinte pentru a te convinge că trebuie să porți protecție solară tot timpul, în casă, afară, iarnă, vara, trebuie să folosești o cremă cu factor de protecție minimum 30%. Nu uita ca vara să aplici o crema cu factor de protecție 50+ și să o reaplici constant la un interval de 2-3 ore.

Acestea fiind spuse. în articolul de azi vom discuta despre produsele cu SPF pe care eu le folosesc sau le-am folosit și care mi-au plăcut la nebunie. Nu uita că este posibil ca ceea ce mie mi-a plăcut să nu aiba același efect pentru tine. Trebuie să menționez încă de la început că tenul meu este unul mixt, cu tendință acneică. Dar, chiar dacă tenul meu are tendința de îngrășare în zona T, eu iubesc să folosesc SPF-uri care conferă hidratare pielii. Personal, îmi place foarte mult ca pielea să vibreze, să strălucească, nu sunt deranjată de luciul rămas în urma aplicării anumitor creme.

  1. Crema hipoalergenica protectie solara Dermatologist Sunscreen SPF50. Altruist

Aceasta este preferata mea, nu doar că are un preț extrem de accesibil, ci și protejează foarte bine, are o textură extrem de cremoasă și lasă un luciu natural pielii. Dacă tenul tău este unul gras, este posibil să nu te mulțumească această cremă. Textura acestui SPF este lejeră, un fluid cremă, ușor de aplicat pe întreaga față în cantitatea necesară de 1,25 ml. La prima aplicare, cea de dimineață, nu îmi lasă urme albe pe ten, dar la reaplicare, cea de după-amiază, am observat că îmi lasă urme albe. pe care le atenuez prin tapotare cu un șervețel. În plus, este vegană, fără cruzime, prietenos cu coralii și fără parfum . Producătorii menționează și că este rezistent la apă , dar nu sunt sigură cât timp. Și pentru perioada rece, există variantă cu factor de protecție 30%. Încă un lucru pe care am uitat să-l precizez, această cremă are o cantitate destul de mare, 100 ml, ceea ce pentru mine este satisfăcător. Majoritatea cremelor de protecție solară vin în varianta de 50 ml și se consumă mult prea repede.

2. LRP Anthelios Dry Touch finish, Anti-shine SPF 50+, fara parfum

Daca aveți un ten uscat sau normal, și nu îți place ca tenul să strălucească, nu ți-l recomand. Acesta e un SPF special conceput pentru tenurile cu exces de sebum si predispuse la acnee, nu trebuie să cumpărați impulsiv doar pentr că cineva îl recomandă. Știu că este un SPF lăudat între pasionații de skincare, care pe lângă o protecție bună, oferă și un aspect plăcut pe piele, dar trebuie să te gândești la ce tip de ten ai, ce îți dorești să obții. Textura acestui produs este una ușoară, siliconată și se absoarbe rapid in ten. Ce nu a fost chiar ok: pompița de la ambalaj nu funcționează tot timpul, iar faptul că sub machiaj nu se comporta ideal, după câteva ore machiajul începe să migreze. În rest, este un SPF foarte bun și nu conține parfum.

3. Fluid fara parfum pentru protectie solara cu SPF 50+, Avene

Atenție! Există și varianta cu parfum, deci este important să verificați eticheta pentru a știi ce ingrediente conține. Dacă ai așteptat tot articolul pentru a primi o recomandare de SPF mat, care nu lasă luciu pielii, a venit momentul. Eu o folosesc când alerg și fac sport în aer liber, fiind o opțiune foarte bună pentru aceste activități, dat fiind faptul că este mată și nu mă ustură ochii de la ea și atunci nu mă deranjează dacă rămân urme albe (nu lasă oricum în cantitate mare).

Tu ce alte SPF-uri mai folosești?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *