Warning: Undefined array key "sfsi_plus_mastodonIcon_order" in /var/www/tw.cm.upt.ro/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/sfsi_widget.php on line 1826
Warning: Undefined array key "sfsi_plus_riaIcon_order" in /var/www/tw.cm.upt.ro/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/sfsi_widget.php on line 1827
Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inhaIcon_order" in /var/www/tw.cm.upt.ro/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/sfsi_widget.php on line 1828
Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inha_display" in /var/www/tw.cm.upt.ro/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/sfsi_widget.php on line 1919
Ce sunt reclamele banate?
Reclamele banate, sunt acele tipuri de publicații cu scop comercial a căror difuzare a fost interzisă în diverse sectoare media.
Indiferent că vorbim despre televiziune, radio sau publicitate tipărită, expunerea acestora intr-un mediu public este considerată infracțiune și se pedepsește de organele competente desemnate.
Motivele interzicerii unei reclame
Conținutul sexual explicit sau intuitiv, exploatarea copiilor sau persoanelor cu handicap, defăimarea imaginii unei persoane, lovirea unui animal ; sunt câteva din motivele pentru care o reclamă este interzisă.
De ce reclamele sunt interzise doar la tv și nu world-wide
Agențiile competente iterzic anumite reclame doar în sectoare media publice(televiziune, radio) deoarece posturile media care le emit sunt sub controlul agențiilor competente de pe teritoriul unei țări sub incidența propriilor legi.
În mediul on-line, informația este considerată „fără frontiere” deoarece internetul nu intră sub incidență legilor niciunei țări și astfel este foarte greu, uneori imposibil de a interzice o reclamă( și asta doar pentru o anumită categorie de public).
Strategia de a lăsa înterzise o reclamă în mod deliberat
O reclamă a cărei difuzare este interzisă din varii motive ajunge într-un final pe internet unde, cu puţin noroc, poate deveni viral şi atinge o parte din publicul căruia i-a fost destinată. Cu toate că succesul pe internet nu este garantat, mediul online rămâne ultima speranţă pentru producţiile considerate ofensatoare sau discriminatorii.
Astfel companiile a căror reclame cu un conținut mai „curajos” iși lasă producțiile interzise în mod deliberat și publică reclamele ăn mediul online unde rata de succes este mai mare, publicul este mai larg și contul pentru difuzare este substanțial mai mic.
De-asta avem Youtube, să vedem și reclame faine, interzise (pe bună dreptate sau nu…)
🙂 Bine punctat