CU GÂNDUL LA SIGHIȘOARA...

Cu gândul la Sighișoara…

Un simplu turist într-un oraș de poveste- Sighișoara

Poate vă întrebați ce poate fi atât de impresionant într-un oraș ca Sighișoara? Ei bine…ați rămâne surprinși să descoperiți că este unul dintre cele mai frumoase locuri din România.

Mă gândeam de câțiva ani să ajung aici, dar mereu intervine bine-cunoscuta expresie ”n-am timp”. Însă, atunci când îți dorești ceva cu adevarat, fă tot posibilul ca acel lucru să se întâmple.

După ce am ajuns, ne-am lăsat ,,pierduți” pe străduțele înguste, îmbibate de aerul medieval, ale Sighișoarei. În timpul Evului Mediu, au fost construite 14 turnuri, dintre care s-au conservat doar 9. Acestea au fost denumite după vechile bresle Turnul Cositorilor,  Turnul Măcelarilor, Turnul Tăbăcarilor, Turnul Tăbăcarilor, Turnul Cojocarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Frânghierilor, Turnul Cizmarilor şi Turnul Fierarilor. Fiecărui turn îi este atribuită o poveste fascinantă care merită dezvăluită.

Nu exagerez cu nimic atunci când spun că,  odată ce ai pășit în orașul-cetate, te vei afunda într-un univers medieval, și acest lucru se datorează clădirilor colorate în nuanțe pastelate, străduțelor specifice Epocii Medievale, dar și obiectelor vechi care se regăsesc chiar și în restaurante. Tot acest tablou a fost  construit pentru a nu diminua imaginea de poveste. Am realizat doar atunci când mă plimbam, că tot ce îmi lipsea era o rochie lungă insipirată din Epoca Medievală, cu inserții florale, o fundă la gât și un coc specific. M-aș fi încadrat perfect în acest peisaj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *