DE CE DUBROVNIK?

De ce Dubrovnik?

Astăzi, am decis să vă povestesc despre experienţa mea în Dubrovnik, Croaţia. Dacă sunteţi fanii serialului ”Game of Thrones”, cu siguranţă ştiţi că aici au avut loc filmările sezonului doi.

Toată lumea era înnebunită după acest serial. Poate vi se pare ciudat, dar atunci când oamenii discută foarte mult despre un anumit lucru, în acest caz fiind serialul “Game of Thrones”, tind să îmi pierd interesul. Asadar, eu îmi doream să vizitez oraşul istoric Dubrovnik  pentru frumuseţea şi peisajele unice, având în vedere că este amplasat pe un platou stâncos înconjurat de mare, si nu pentru că acolo a fost filmat serialul respectiv.

Am plecat în luna mai, 2016 cu ,,temele făcute de acasă, citisem mult despre perla Adriaticii, asa cum mai este denumit orasul Dubrovnik. Eram nerăbdătoare să vizitez obiectivele turistice despre care citisem si totodata plajele inguste, specifice acestui orăşel. Drumul este destul de lung si obositor, dar ajunşi acolo, am realizat că merită din plin. Am fost cazată la un hotel superb cu privelişte spre port. După ce ne-am cazat, am plecat imediat sa explorăm oraşul, puţinul timp care ne-a rămas din acea zi a fost îndeajuns pentru a ne potoli setea de nou. Însă, vremea nu a ţinut cu noi, deoarece ne-a prins ploaia….

Ce poţi face în Dubrovnik?

  • Plimbă-te pe cea mai animată stradă a Dubrovnikului, Stradun. Pe această stradă vei găsi numeroase magazine, cafenele, restaurante, gelaterii, buticuri cu suveniruri;
  • Explorează Oraşul Vechi (Old City) si bucură-te de atmosfera conferită de acesta. Practic, Oraşul Vechi reprezintă inima Dubrovnikului,  îl readuce la viaţă în fiecare zi datorită străzilor înguste poziţionate ca un labirint şi a turiştilor care îl populează continuu;
  • Fortăreaţa Lovrijenac;
  • Bucură-te de o zi pe Banje Beach! Dacă îţi doreşti să ai parte de o privelişte unică, şi anume, să fii înconjurat de mare şi de zidurile oraşului care au protejat Dubrovnikul de-a lungul timpului de numeroase atacuri, acum ai ocazia perfectă!
  • Piața Luza Square – lângă Turnul cu Ceas și Biserica Sf. Blaise;
  • Catedrala din Dubrovnik (Velika Gospa); 
  • Biserica Sfântul Blaise (Crkva Sv. Vlaha)

 

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *