O SCURTĂ VIZITĂ ÎN VIENA

O scurtă vizită în Viena

Am auzit multe lucruri frumoase despre Viena și îmi doream de ceva vreme să ajung. Anul acesta am avut ocazia să fac o scurtă oprire și să descopăr o părticică din capitala Austriei. Nu pot să vă dau multe sfaturi deoarce am reușit să petrec doar patru ore în Viena. După ce ne-am întors din Praga, unde am stat timp de trei zile, mi-a venit ideea să nu mergem direct acasă și să explorăm străduțele populate ale unui oraș plin de cultură.

Voi începe prin a vă spune că este un oraș supraaglomerat, practic ești împânzit din toate părțile de turistici. Am înțeles că acest lucru se întâmplă indiferent de perioada anului. La fel este și cu locul de parcare, nu cred ca este o idee bună să circuli cu mașina, încercați să folosiți mijloace de transport și să mergeți cât mai mult pe jos.

Am rămas foarte impresionată de Catedrala St. Stefan (Stefansdom) care reprezintă sufletul orașului. Aceasta a fost construită în stilul gotic cu aproximativ 800 de ani în urmă. Însă, a fost distrusă în mare parte în al Doilea Război Mondial, dar restaurată ulterior. Acoperișul este îmbrăcat în țiglă viu colorată, încadrându-se perfect în pesaijul vienez. Puteți să urcați cele 343 de trepte pentru a admira de sus Stephanplatz. Catedrala se mai remarcă prin cele două turnuri ale sale, cel din sud are o înălțime de 136 m , iar cel din nord 68 m.

După ce am vizitat Catedrala St. Stefan, am luat prânzul la un mic restaurant pe lângă aceasta. Nu am mâncat specialități, eram lihniți de foame, prin urmare, am comandat pizza. Știți cum e atunci când îți este foarte foame, vrei să alegi ceva sigur. Apoi, ne-am mai plimbat timp de o oră prin Stephanplatz, ne-am bucurat de atmosfera vieneză, de agitație, de muzică și de arhitectura fascinantei Viena.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *