Cheesecake fără coacere

Acum câteva zile aveam poftă de ceva dulce, care ar putea să îmi îndulcească mie și celor dragi papilele gustative. Aveam de câteva săptămâni salvată rețeta Jamilei Cuisine la favorite și am zis ca în weekend-ul ce urmează să încerc să o prepar.
Vă las mai jos rețeta pe care am urmat-o.

Prep Time | 40 min |
Cook Time | 40 min |
Servings |
|
Ingredients
- 400 g biscuiți digestivi
- 150 g unt topit
Pentru cremă
- 600 g cremă de brânză
- 500 ml smântână pentru frișcă
- 150 g zahăr pudră
- 100 ml apă rece
- 100 ml lapte fierbinte
- 20 g gelatină
- 1 păstaie de vanilie (semințele)
Pentru decor
- 300 g căpșuni proaspete
Ingredients
Pentru cremă
Pentru decor
|
![]() |
Instructions
Instrucțiuni blat
- Pentru blat, am ales biscuiți digestivi cu cacao, pe care i-am băgat la blender. Peste care am turnat untul topit. Apoi, am pus totul într-o formă peste care vom turna crema.
Pentru cremă
- Pentru cremă, vom pune gelatina în apă și amestecăm. După care vom lăsa 10 min gelatina să se umfle.
- Apoi vom adăuga gelatina peste laptele fierbinte. Vom amesteca bine pentru a topi gelatina.
- Vom adăuga crema de brânză, peste care adăugăm și zahărul pudră și semințele de la păstaia de vanilie. Vom amesteca până se omogenizează, apoi vom pune frișca. Și vom bate toată compoziția.
- Mai apoi adăugăm puțin câte puțin gelatina. După care vom amesteca totul timp de 10 minute. Și gata, am obținut crema pentru cheesecake.
Pentru decor
- Vom tăia căpșunele pe jumătate, după care le vom pune pe marginea blatului. Mai apoi turnăm crema peste. Prăjitura trebuie să stea la frigider câteva ore sau chiar peste noapte.
Pentru jeleu
- Punem pe foc 500 de grame de căpșuni congelate peste care vom pune 100 g de zahăr. În 10 minute, va fi gata. iar mai apoi vom adăuga gelatina. După ce jeleul se va răci și va ajunge la temperatura camerei, îl vom turna peste cheesecake. Care mai trebuie lăsat câteva ore la frigider.
- Aceasta este gata de a fi servită după câteva ore după ce a fost turnat și jeleul.
Recipe Notes
Pentru familia mea, acest desert a fost chiar o adevărată plăcere. Voi mai încerca și data viitoare, însă aș vrea să folosesc și alte fructe.
Tu ce fructe ai folosi?

