
Există o mulțime de avantaje în utilizarea acestui instrument de preparare a cafelei. Principalele avantaje sunt:
- Este o modalitate ieftină de a face o ceașcă gustoasă de cafea.
- Metoda este versatilă și funcționează pentru multe tipuri de cafea şi grade diferite de prăjire.
- Nu aveți nevoie de multe accesori, cum ar fi filtre sau cântare pentru alimente, iar raportul de cafea:apă este ușor de reținut.
- Metoda nu este prea sensibilă la măcinatura cafelei, variațiile dimensiunii măcinăturii nu vor afecta mult gustul final.
Dezavantajul presei franceze? Intensitatea aromelor.
Cunoscătorii cafelei tind să prefere metoda pour-over (tehnică de preparare a cafelei care implică turnarea manuală a apei fierbinți peste cafeaua măcinată, cu ajutorul unui dispozitiv special numit “drip brew” sau “pourover coffee maker.” Acest proces permite controlul precis asupra fiecărui aspect al preparării cafelei, inclusiv temperatură, cantitatea de apă, rată de curgere și durata de infuzare, pentru a obține o cafea cu arome bogate și echilibrate. peste cafea pentru a extrage cea mai bună aromă din boabele de cafea.) în locul French press-ului, dar putem spune că presa franceză vine pe locul doi.