Traveling

Toate drumurile duc la Roma!

Toate drumurile duc la Roma! Sau cel puțin pentru mine, asta s-a întâmplat de două ori. 

În septembrie, cu ocazia zilei de naștere a mamei, am hotărât cu ”ai mei” să mergem într-o excursie la Roma, pentru câteva zile.

Pentru mine, a fost o experiență nu foarte nouă, dar la fel de entuziasmantă, deoarece era a doua oară când ajungeam în capitala Italiei, capitală situată pe malul fluviului Tibru.

“A fool is one who admires other cities without visiting Rome.” \

Francesco Petrarca.

Cu harta în mână (una reală, nu una pe smartphone), am plecat la pas către cele mai importante piețe din Roma.

Prima piață la care am ajuns a fost Piazza del Popolo. Unul din avantajele vizitării unui oraș ca Roma, pe lângă zborul ieftin, mâncarea delicioasă și nu prea scumpă, este că toate obiectivele turistice sunt la doar câteva minute de mers pe jos distanță.

A doua piață la care am ajuns a fost Piazza di Spagna, loc unde oamenii stăteau pe Treptele Spaniole și admirau priveliștea superbă a orașului.

La prânz, am luat masa la un restaurant de pe Strada via del Corso, strada principală din centrul istoric.  Bineînțeles că am servit o pizza cu adevărat italienească.

Am pornit din nou la pas și am ajuns la Pantheon (în latină și greacă însemnând ”templul dedicat tuturor zeilor”), care acum este o biserică creștină, dar acesta a fost inițial construit în anul 126 d. Hr ca templu. Până în secolul XX Pantheonul a fost cea mai mare construcție de beton din lume.

În cea de-a doua zi, am luat tramvaiul spre Colosseum, unde trebuia să intrăm la ora 11:00. Am avut noroc deoarece am avut și Skip The Line inclus în biletul achiziționat online, așa că nu a trebuit să stăm la coada de sute de persoane.

Colosseum (numele latin original Amphitheatrum Flavium), a fost construit între anii 70 și 80 d. Hr.

Aici, prizonierii din războaie erau puși să lupte între ei sau cu animale sălbatice. Erau urmăriți de sute de spectatori.

După vizitarea Colosseumului, am ajuns la Forumul Roman – loc care  găzduia un număr mare de monumente și edificii publice, fiind centrul activităților politice, comerciale, religioase, festive și juridice.

Am încheiat ultima zi cu o vizită la Piazza Venezia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *