De ce să nu îți începi dimineața cu un mic dejun vegan sănătos? Fii fără griji, totul este rapid, mai ales dacă ești pe fugă. Timpul de durată este de aproximativ 5 minute. Îți garantez că după acest mic dejun sățios nu o să ți se mai facă foame pănă la prânz! 🙂
De ce avem nevoie pentru acest mic dejun
- 1 cană fulgi de ovăz (cei mici sunt potriviți pentru terci)
- Scorțișoară sau nucșoară (dacă nu ești fan, poți să pui ce arome iți poftește inima)
- Lapte de soya sau orice tip de lapte vegan (cu laptele de cocos iese foarte cremos)
- Fructe proaspete (eu am folosit banane, afine și vișine), poți să folosești și fructe deshidratate
- Migdale sau nuci (am folosit nuci, migdale și caju, dar și semințe de cânepă)
- Miere și unt de arahide de pus deasupra
Modul de preparare: Este chiar simplu
Se pune laptele vegan la fiert, se adaugă fulgii de ovăz, scorțișoara și se dă focul mic. Se amestecă din când în când pentru a nu se lipi de vas. Când amestecul capătă o consistență cremoasă, se stinge focul și se pune în boluri. Se adaugă după preferințe fructe proaspete sau uscate, migdale, nuci taiate, miere sau unt de arahide.
Acest mic dejun vegan asigură un necesar ideal de nutrienți. Carbohidrați, din ovăz, fructe, proteine, din laptele de soya, nuci, migdale și grăsimi, nuci, migdale.
Iată și câteva beneficii ale fulgilor de ovăz:
- Sunt incredibil de hrănitori. Aceștia sunt plini de nutrienți și sunt o sursă bună de carbohidrați și fibre, inclusiv fibre beta-glucan
- Sunt bogați în antioxidanți –
- Conțin o fibră puternică numită Beta-Glucan. Această pastă face câteva minuni și îți aduce multe beneficii. Reduce nivelul colesterolului rău, al zahărul din sânge și controlează insulina; crește senzația de sațietate și susține bacteriile bune din sistemul digestiv.
- Scad colesterolul
- Pot îmbunătății controlul nivelului de zahăr din sânge
- Te ajută să slăbești
Bon appetite!
Isabela
Wow! Arată delicios! Abia aștept să încerc și eu rețeta!