Ador supa cremă vegană, este cel mai ușor de făcut și e foarte gustoasă, asta dacă ai un mixer de mână, dar dacă ai ajuns aici înseamnă că deții așa ceva. Poate te gândești că supele creme sunt deja vegane pentru că au doar legume.. (nu chiar). Ca să aibă consistența cremoasă și să conțină și puțină grăsime, se adaugă unt. Din nou, K-Take it Veggie sare în ajutor cu micul meu truc. Să trecem la trebă!
De ce ai nevoie pentru supa crema vegană:
- 5-6 morcovi
- 1 dovleac plăcintar (dovleacul portocaliu în formă de pară)
- 4 cartofi
- 1 ceapă
- 1-2 căței de usturoi
- 2 ardei kapia
- 1 cănuță de linte (opțional)
- Vegan Organic Cooking Cream de la K-Take it Veggie (acesta este trucul meu, substitut pentru unt). Vine în două variante, cel cu soya și cel cu ovăz. Sincer, iese și mult mai cremoasă decât cu unt.
Mod de preparare:
Se curăță legumele, se taie, se adaugă într-o oală încăpătoare cu apă cât să le acopere și se fierb la foc mare. Se adugă sare și piper verde, sau orice alte condimente, însă ai grijă să nu acoperi gustul legumelor. De aceea este întotdeauna bine să evitați vegeta și alte mixuri de condimente. După ce s-au fiert și răcit, se adaugă o ceșcuță de cremă vegană și se mixează totul cu mixerul de mână.
Se poate servi cu fulgi de ceapă, cum am făcut eu, sau se pot adăga crutoane speciale de supă, ori pesmet făcut în casă (pâine făcută bucățele, presărată cu ulei de măsline și praf de usturoi, făcută în cuptor).
Bon appetite!