Dacă vrei să îți satisfaci pofta de dulce, încearcă pufoasele si minunatele clătite vegane. Mereu am încercat să descopăr un înlocuitor pentru ouă, astăzi am aflat că bananele sunt extraordinare! Sunt un înlocuitor ideal pentru ouă în preparatele coapte și adaugă un plus de dulceață și textură cremoasă rețetei. Pentru a îmbunătăți rețeta, am mai adăugat esență de vanilie și ulei de cocos. Să trecem la treabă!
Ingrediente pentru clătite vegane
- 1 cană (250g) făină de grâu, sau făină fără gluten (daca ai intoleranță la gluten)
- 2 banane coapte
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 3 linguri miere
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 lingură ulei de cocos topit
- Lapte de ovăz neîndulcit/ de soya, sau orice tip de lapte vegan
- Toppinguri la alegere: fructe proaspete, ciocolată, unt de arahide, sirop de arțar. Eu am folosit banane și sirop de arțar.
- Ulei de cocos pentru prăjit clătitele
Mod de preparare:
Pune bananele în blender și mixează-le până devin lichide. Adaugă făina într-un bol mai mare, împreună cu bananele pasate și restul ingredientelor. Amestecă-le bine cu ajutorul unui mixer de mână. Dacă amestecul nu are consistență ca de iaurt fluid, atunci mai adaugă puțin lapte de cocos.
Folosește o tigaie anti-aderentă de clătite și unge-o cu ulei. În funcție de mărimea tigăii, poți face 2-3 clătite în același timp.
Nu întinde prea mult aluatul. Clătitele ar trebui să aibă aprox. 10 cm în diametru. Lasă clătita la rumenit aprox. 1 minut pe o parte, până devine aurie. Scoate clătitele și pune-le pe un prosop de hârtie.
Nu uita sa ungi tigaia cu ulei intre reprizele de prăjit. Poți folosi ce toppinguri dorești.
Enoy!
Isabela
Cu așa rețete nu e deloc greu să fii vegan!
Ioana
O să încerc și eu aceasta rețetă!