Fie că dorești o alternativă mai sănătoasă a ardeiului umplut (și mai ușor de digerat), ori ai adoptat stilul vegan, am o rețetă gustoasă de ardei umplut vegan pentru tine. De asemenea, acest tip de umplutură merge foarte bine și cu sarmalele vegane (de post).
Ingrediente pentru ardei umplut vegan:
- 15 bucăți ardei verde gras
- 1 ceapă mare
- 300 gr. ciuperci champignion
- 300 gr. orez
- 4 morcovi mari
- 100 gr. soya
- Boia dulce
- Sare
- Piper
- Busuioc
- Oregano
- Sos de roșii din conservă
Pentru sosul de roșii: Într-un bol se face un beșamel din făină și puțină apă, pe care o torni în sosul de roșii, amestecând până se îngroașă.
Pentru sosul vegan de mărar: În loc de rețeta clasică cu smântână de caju, am folosit iaurt de soya, mărar, sare, piper și Vegan cream (K-Take it Veggie). Le-am pus pe foc puțin și gata!
Modul de preparare:
Fierbe soya în apă cu sare 15 minute, după care strecoară apa. Curăță ceapa, o tai mărunt și o călești în puțin ulei de măsline, adaugă sare, piper, boia după gust, morcovul ras pe răzătoare, ciupercile, orezul și 1 cană de apă și lași la fiert până se evapora apa și orezul se inmoaie (dacă nu s-a înmuiat, se mai adaugă apă). Se adaugă apoi soya, busuioc, oregano și se lasă compoziția deoparte.
După aceea se spală ardeii, se curăță de cotor și semințe și se umplu cu compoziția de mai sus. Se pun ardeii în tavă, turnăm sosul de roșii, apoi îi băgăm la cuptor în tavă 30 de minute.
Bon appetite!
d19
Ce bun!