Views: 6
Îmi place să fiu informat. Încerc să citesc puțin din orice, iar din altele mai mult. O să le împart pe categorii să fie mai ușor. N-o să insist cu cele de sport.
Știri generale
Pentru știrile din plan extern merg la sigur cu agenții de știri precum AP, AFP și Reuters. Independenți, verificați și dacă informațiile lor se dovedesc inexacte, de multe ori fac efortul să le și corecteze și să menționeze lucrul ăsta. Le urmăresc pe twitter și facebook.
Pe știrile din plan intern folosesc aplicația Biziday. Știrile sunt afișate simplu și sunt des actualizate. Punctez și fapul că provin din mai multe surse. În plan secundar vin agerpres și g4media. Tot aici menționez și pagina cronica.ro a fostului șef al Mediafax, Orlando Nicoară, unde sunt postate zilnic 10-12 știri de interes general într-un buletin matinal și unul de seară.
Articole pe larg
Sunt abonat pe mail la revista presei a celor de la pressone. De la ei primesc atât știri (mai puțin de 3) și articole „în profunzime” ca să-i citez. Tot pentru articole extinse, de interes general și în engleză îl urmăresc pe Marius Comper, editor al unei agenții de presă din Londra. Postează multe iar articolele sunt foarte interesante.
De distracție
De afară îi prefer pe cei de la The Onion, care-s inspirați de la înființare până azi. Îi urmăresc și pe omologii lor din România, pe cei de la TNR.
Sport
Aici sunt destule. O să-i menționez doar pe cei de la The Athletic, singurii la care sunt abonat pe bani. În vara asta și-au aliniat o colecție de star-uri a presei sportive din UK, iar conținutul lor e extraordinar în domeniul ăsta. În tweet-ul de mai jos e evident o glumă, dar e genul de poveste care se poate găsi în The Athletic.