Am urmat rețeta realizată de Farfuria Colorată

Print Recipe
Căciuli rusești
Căciuli Rusești sau Cușma Cazacului este o prăjitură inedită și extrem de delicioasă, care cu siguranță va fi pe placul tuturor!
Căciuli rusești
Prep Time O oră
Cook Time O oră
Passive Time 2 ore
Servings
de bucățele
Ingredients
Pentru blatul de vanilie:
Pentru cremă:
În plus:
Prep Time O oră
Cook Time O oră
Passive Time 2 ore
Servings
de bucățele
Ingredients
Pentru blatul de vanilie:
Pentru cremă:
În plus:
Căciuli rusești
Instructions
Blatul de vanilie
  1. Pentru început, punem într-un bol albușurile de la ouă, zahărul și puțină sare și amestecăm bine de tot cu mixerul până când albușurile se fac spumă.
  2. Când amestecul are consistența unei spume, adăugăm și gălbenușurile, apa și uleiul, amestecând în continuare cu mixerul până când totul se omogenizează.
  3. Punem apoi în compoziție făina și esența de vanilie și amestecăm de data aceasta cu o spatulă.
  4. Turnăm compoziția într-o tavă pe o foaie de copt și o băgăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 25 de minute.
Blatul negru
  1. Pentru a face blatul negru, vom respecta pașii anteriori. Singura diferență constă în faptul că vom adăuga și cele 2 linguri de cacao odată cu făina.
  2. Turnăm compoziția într-o tavă diferită și o băgăm și pe aceasta la cuptor.
  3. Când cele 2 blaturi sunt gata, le vom tăia bucățele egale de 4 cm. Este foarte important să fie egale așa că nu vă recomand să le tăiați după ochi. Am folosit o riglă pentru această operațiune.
  4. Atunci când am terminat de tăiat bucățelele, începem să le împerechem. Astfel, vom pune o bucată neagră peste una albă, formând pătrățele din 2 culori.
Crema
  1. Odată ce pătrățelele sunt formate, ne putem apuca de cremă. Punem, astfel, într-o oală ouăle cu zahărul și amestecăm cu un tel.
  2. În continuare, punem amidonul și laptele și punem oala pe foc, amestecând continuu până când compoziția se îngroașă. Este foarte important să amestecați bine pentru că altfel se va lipi.
  3. Odată ce crema s-a îngroșat, luăm oala de pe foc și o lăsăm 15 minute.
  4. Adăugăm apoi untul și esența de vanilie și amestecăm până când se omogenizează totul. Lăsăm apa crema să se răcească de tot.
  5. Punem crema în mijlocul fiecărui pătrățel, între blatul negru și cel alb. Acoperim, de asemenea, și marginile fiecărui pătrățel în parte cu cremă.
  6. După aceea, rotim fiecare bucățică prin cocos.
Glazura
  1. Topim ciocolata împreună cu laptele pe baie de aburi.
  2. La sfârșit, punem puțină ciocolată deasupra fiecărui pătrățel.
    Căciuli rusești
Recipe Notes

Sper să încercați această rețetă și să îmi împărtășiți părerea voastră în comentarii. Vă doresc poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *