Am urmat rețeta realizată de Farfuria Colorată

Prep Time | O oră |
Cook Time | O oră |
Passive Time | 2 ore |
Servings |
de bucățele
|
Ingredients
Pentru blatul de vanilie:
- 3 ouă
- 150 gr zahăr
- 75 ml apă fiartă
- 75 ml ulei
- 190 gr făină
- esență de vanilie
Pentru blatul negru:
În plus:
- 100 gr ciocolată neagră
- 3 linguri lapte
- nucă de cocos
Ingredients
Pentru blatul de vanilie:
Pentru blatul negru:
În plus:
|
![]() |
Instructions
Blatul de vanilie
- Pentru început, punem într-un bol albușurile de la ouă, zahărul și puțină sare și amestecăm bine de tot cu mixerul până când albușurile se fac spumă.
- Când amestecul are consistența unei spume, adăugăm și gălbenușurile, apa și uleiul, amestecând în continuare cu mixerul până când totul se omogenizează.
- Punem apoi în compoziție făina și esența de vanilie și amestecăm de data aceasta cu o spatulă.
- Turnăm compoziția într-o tavă pe o foaie de copt și o băgăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 25 de minute.
Blatul negru
- Pentru a face blatul negru, vom respecta pașii anteriori. Singura diferență constă în faptul că vom adăuga și cele 2 linguri de cacao odată cu făina.
- Turnăm compoziția într-o tavă diferită și o băgăm și pe aceasta la cuptor.
- Când cele 2 blaturi sunt gata, le vom tăia bucățele egale de 4 cm. Este foarte important să fie egale așa că nu vă recomand să le tăiați după ochi. Am folosit o riglă pentru această operațiune.
- Atunci când am terminat de tăiat bucățelele, începem să le împerechem. Astfel, vom pune o bucată neagră peste una albă, formând pătrățele din 2 culori.
Crema
- Odată ce pătrățelele sunt formate, ne putem apuca de cremă. Punem, astfel, într-o oală ouăle cu zahărul și amestecăm cu un tel.
- În continuare, punem amidonul și laptele și punem oala pe foc, amestecând continuu până când compoziția se îngroașă. Este foarte important să amestecați bine pentru că altfel se va lipi.
- Odată ce crema s-a îngroșat, luăm oala de pe foc și o lăsăm 15 minute.
- Adăugăm apoi untul și esența de vanilie și amestecăm până când se omogenizează totul. Lăsăm apa crema să se răcească de tot.
- Punem crema în mijlocul fiecărui pătrățel, între blatul negru și cel alb. Acoperim, de asemenea, și marginile fiecărui pătrățel în parte cu cremă.
- După aceea, rotim fiecare bucățică prin cocos.
Glazura
- Topim ciocolata împreună cu laptele pe baie de aburi.
- La sfârșit, punem puțină ciocolată deasupra fiecărui pătrățel.
Recipe Notes
Sper să încercați această rețetă și să îmi împărtășiți părerea voastră în comentarii. Vă doresc poftă bună!