Am urmat rețeta de Cheesecake realizată de Robert Eisler

Prep Time | 40 minute |
Servings |
porții
|
Ingredients
- 240 gr biscuiți Eu am folosit biscuiți de vanilie, însă puteți folosi orice tip de biscuiți doriți.
- 120 gr unt topit
- 15 gr gelatină
- apă rece
- 250 gr brânză Quark
- 250 gr brânză Mascarpone
- 150 gr brânză dulce de vaci
- 183 gr zahăr
- 2 esențe de vanilie
- 200 gr frișcă naturală
- 350 gr piure de zmeură
- 2 bucăți foaie gelatină
Ingredients
|
![]() |
Instructions
Blat
- Pentru început mărunțim biscuiții foarte bine cu ajutorul unui robot de bucătărie.
- Peste biscuiții mărunțiți adăugăm untul topit și amestecăm bine după care punem conținutul într-o tavă pe o foaie de copt. Nivelăm blatul cu o suprafață tare pentru a ne asigura că este drept, subțire și bine așezat în tavă.
Crema de brânză
- Punem cele 15 grame de gelatină într-un ibric cu puțină apă rece (aproximativ 90 ml) și amestecăm bine. Lăsăm la frigider până când observăm ca gelatina se hidratează.
- În timp ce gelatina este la frigider, punem brânza Quark într-un castron împreună cu brânza Mascarpone, brânza de vaci, 150 de grame de zahăr și cele 2 esențe de vanilie și amestecăm bine cu telul până se omogenizează totul și zahărul se topește.
- După ce scoatem gelatina de la frigider o topim pe baie de aburi și o amestecăm bine cu conținutul de brânză.
- Punem și frișca și amestecăm din nou compoziția care va deveni spumoasă.
- Adăugăm apoi conținutul peste blatul de biscuiți și o întindem cât mai bine.
- Punem tava la frigider pentru minim o oră până când brânza se întărește.
Jeleul de zmeură
- Într-un bol punem piureul de zmeură împreună cu 33 grame de zahăr și le încălzim la 40 de grade.
- În compoziție punem 2 foițe de gelatină pe care le hidratăm înainte în puțină apă rece și amestecăm bine.
- Turnăm apoi cu grijă jeleul peste crema de brânză și întindem bine.
- Punem cheesecake-ul la frigider aproximativ 6 ore până când jeleul se întărește.
- La sfârșit scoatem cheesecake-ul din tavă și îl decorăm (opțional) cu zmeură.
Recipe Notes
Pentru a putea scoate mult mai bine cheesecake-ul in tavă, este recomandat să puneți în jurul acesteia folie de acetofan. Sper să încercați această rețetă și să îmi împărtășiți părerea voastră în comentarii. Vă doresc poftă bună!