Am urmat rețeta realizată de Aby Blajan
Print Recipe
Covrigei cu susan
Împărtășesc cu voi aceasta rețetă de covrigei cu susan pe care îi puteți face acasă ori de câte ori aveți chef de o gustare rapidă și ușoară.
Ingredients
Ingrediente pentru deasupra
Ingredients
Ingrediente pentru deasupra
|
|
Instructions
Pentru început, amestecăm oul cu furculița și dizolvăm drojdia în lapte.
Apoi, într-un bol punem untul, oul amestecat cu furculița și drojdia dizolvată în lapte.
Amestecăm bine și adăugăm puțină sare și făină treptat până când obținem compoziția unui aluat.
În continuare, punem puțină făină pe masa de lucru și începem să frământăm aluatul cu mâinile.
Tăiem aluatul în două jumătăți.
Întindem fiecare jumătate cu sucitorul într-o foaie mai groasă, de aproximativ jumătate de centimetru.
Tăiem apoi aluatul cu forma specială de covrigei sau cu un cuțit.
Așezăm covrigeii unii lângă alții într-o tavă pe o foaie de copt, lăsând puțin spațiu între aceștia.
Amestecăm cu o furculiță gălbenușul împreună cu laptele și ungem fiecare covrigel în parte cu acest amestec.
La sfârșit mai punem puțină sare pe covrigei și semințele pe care le preferăm.
Băgăm covrigeii la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 12 minute sau până când observăm că s-au rumenit.
Recipe Notes
Sper să încercați această rețetă și să îmi împărtășiți părerea voastră în comentarii. Vă doresc poftă bună!