Cu ajutorul acestei rețete veți putea să faceți și voi cele mai delicioase eclere cu cremă de vanilie. Vă garantez că vor fi mult mai gustoase decât cele cumpărate și că vă veți îndrăgosti pe loc de acest desert!
Vom începe mai întâi cu prepararea cremei. Punem, astfel, într-o oală cele 5 gălbenușuri și amestecăm cu un tel, adăugând treptat zahărul.
Amestecăm compoziția până când gălbenușurile se deschid puțin la culoare.
În continuare vom adăuga laptele și făina peste compoziție, alternând-le și amestecând bine.
După ce am pus tot laptele și toată făina în compoziție, punem oala pe foc și amestecăm până când acesta se va îngroșa.
Oprim focul și adăugăm esența de vanilie peste compoziție, amestecând până când totul se omogenizează.
Crema este gata. O vom lăsa până se răcește, timp în care ne vom ocupa de aluatul pentru eclere.
Prepararea aluatului
Punem într-o oală la fiert apa și uleiul.
Când acestea fierb, adăugăm și făina.
Amestecăm bine până când făina se încorporează.
Lăsăm puțin compoziția să se răcească, după care o mutăm într-un bol.
Adăugăm apoi treptat ouăle, amestecând după fiecare în parte. Este foarte important ca fiecare ou să fie încorporat perfect în compoziție. Puteți amesteca fie cu mâna, fie cu un robot de bucătărie.
În continuare, punem compoziția într-un poș pentru ornat.
Punem într-o tavă o foaie de copt și începem să formăm pe acesta eclerele. Acestea pot avea forme atât mai rotunde, cât și mai alungite. Puteți opta pentru orice formă doriți.
Introducem tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade.
După ce acestea sunt gata, facem o tăietura de-a lungul fiecărei forme în care vom introduce crema cu ajutorul unui poș pentru ornat.
Prepararea glazurii
Punem ciocolata, untul și 3 linguri de apă rece într-un bol.
Punem bolul deasupra unei oale cu apă care fierbe și amestecăm până când ingredientele se topesc și totul se omogenizează.
La sfârșit punem glazura peste fiecare ecler cu ajutorul poșului pentru ornat sau a unei lingurițe.
Recipe Notes
Dacă după încorporarea celor 6 ouă aluatul este încă destul de tare, mai puteți adăuga încă un ou peste compoziție. Sper să încercați această rețetă și să îmi împărtășiți părerea voastră în comentarii. Vă doresc poftă bună!