Am urmat rețeta realizată de Pasiune & Savoare

Prep Time | 30 minute |
Cook Time | O oră și 20 de minute |
Passive Time | O oră și 50 de minute |
Servings |
de melci
|
Ingredients
Ingrediente pentru aluat
- 700 gr făină
- 2 ouă
- 80 gr zahăr
- 260 ml lapte cald
- Un plic zahăr vanilinat
- 10 gr drojdie uscată
- 80 gr unt topit
- sare
Ingrediente pentru umplutură
- 230 gr nucă măcinată
- 80 gr zahăr
- O lingură scorțișoară
- 50 gr unt topit
Ingredients
Ingrediente pentru aluat
Ingrediente pentru umplutură
|
![]() |
Instructions
- Punem într-un recipient laptele călduț. Peste acesta adăugăm zahărul, zahărul vanilinat și drojdia.
- Amestecăm până se omogenizează totul și lăsăm amestecul 10 minute pentru a se activa drojdia.
- Între timp, punem într-un bol făina și puțină sare.
- Adăugăm apoi și amestecul cu drojdia, ouăle și untul topit.
- Vom frământa compoziția cu mâna timp de aproximativ 10 minute până vom obține un aluat elastic și nelipicios.
- Lăsăm aluatul la dospit timp de o oră.
- Cât timp lăsăm aluatul la dospit, ne putem apuca de umplutură. Aceasta se face foarte simplu și rapid.
- Punem într-un bol nuca, zahărul și scorțișoara și amestecăm bine.
- După ce umplutura este gata, iar aluatul a dospit, punem puțină făină pe masa de lucru.
- Întindem aluatul cu un sucitor pentru a obține o foaie nici prea groasă, nici prea subțire.
- Ungem foaia de aluat cu untul topit, după care presărăm peste umplutura formată din nucă, zahăr și scorțișoară.
- Presăm puțin umplutura cu mâna pentru a intra în aluat, iar apoi rulăm aluatul pentru a obține un rulou cât mai strâns.
- Tăiem ruloul în bucăți egale, astfel obținând melcii. Așezăm apoi melcii într-o tavă pe o foaie de copt.
- Înainte să introducem melcii la cuptor, turnăm peste fiecare în parte puțin lapte călduț.
- Lăsăm melcii la cuptorul preîncălzit la 170 de grade timp de 20 de minute sau până când observăm că devin aurii.
Recipe Notes
Pentru o aromă mai dulce, puteți presăra zahăr pudră peste melci după ce îi scoateți din cuptor. Sper să încercați această rețetă și să îmi împărtășiți părerea voastră în comentarii. Vă doresc poftă bună!