Papanași
Un desert delicios și pufos format din gogoși acoperite cu smântână și dulceață.
Servings Prep Time
4porții 15minute
Cook Time
7minute
Servings Prep Time
4porții 15minute
Cook Time
7minute
Ingredients
Instructions
Prepararea aluatului
  1. Pentru început, punem praful de copt în bolul cu făină și amestecăm bine.
  2. Se separă mai apoi ouăle. Albușurile se lasă la o parte, iar gălbenușurile se pun în bolul cu brânză.
  3. Se adaugă mai apoi puțină sare, zahărul vanilinat și coaja rasă de portocală sau lămâie și se amestecă.
  4. Punem peste conținut și făina cu praful de copt și amestecăm.
  5. În continuare vom bate albușurile spumă și le vom pune peste conținutul cu brânză, amestecând bine.
Prepararea papanașilor
  1. Ne ungem bine atât mâinile cu ulei, cât și suprafața pe care lucrăm și luăm bucăți de aluat de aproximativ 120 de grame, pe care le modelăm într-o formă rotundă. Mai apoi, împungem formele cu degetul pentru a face în mijlocul lor un cerc mai micuț de aproximativ 2 centimetri.
  2. Din aluatul rămas facem bile de aproximativ 30 de centimetri care vor fi poziționate peste formele făcute anterior.
  3. Formele se prăjesc în ulei la 150 de grade pentru aproximativ 7 minute, timp în care le întoarcem pe ambele părți.
  4. După prăjire papanașii sunt gata și se servesc cu smântână și dulceață.
Recipe Notes

Focul trebuie să fie mic spre mediu pentru că dacă papanașii se prăjesc prea repede pot rămâne cruzi la mijloc. Sper să încercați această rețetă și să îmi împărtășiți părerea voastră în comentarii. Vă doresc poftă bună!