Am urmat rețeta realizată de Daniela

Prep Time | 20 de minute |
Servings |
de bucățele
|
Ingredients
- 5 foi de napolitane
- 300 ml apă rece
- 350 gr nucă mărunțită
- 350 gr biscuiți mărunțiți Puteți folosi orice tip de biscuiți.
- 250 gr zahăr
- 250 gr unt
- 100 gr ciocolată amăruie
- O linguriță esență de rom
Ingredients
|
![]() |
Instructions
- Pentru început vom pune o oală pe foc.
- Adăugăm apa rece și zahărul și amestecăm continuu până când zahărul se topește, iar siropul va fierbe.
- Luăm oala de pe foc atunci când observăm că siropul fierbe și adăugăm untul și ciocolata. Amestecăm bine până când acestea se vor topi.
- Când untul și ciocolata s-au topit, adăugăm nuca mărunțită, biscuiții mărunțiți și esența de rom. Amestecăm până când se omogenizează totul.
- În acest moment crema este gata și ne putem apuca de asamblarea prăjiturii. Luăm, astfel, prima foaie și o acoperim cu un strat uniform de cremă.
- Vom proceda la fel și pentru următoarele 3 foi.
- După ce am terminat, punem prăjitura la frigider pentru 5 ore, după care se poate servi.
Recipe Notes
Sper să încercați această rețetă și să îmi împărtășiți părerea voastră în comentarii. Vă doresc poftă bună!