
Prep Time | 20 minute |
Cook Time | 20 minute |
Servings |
|
Ingredients
Ingrediente pentru aluat
- 1 ou
- 150 gr zahăr
- 50 gr margarină Rama
- 2 linguri miere
- 1 linguriță Bicarbonat de sodiu
- 450 gr făină
Ingrediente pentru cremă
- 600 ml lapte
- 250 gr zahăr
- 6 linguri griș
- 250 gr margarină Rama
- gem de caise
Ingredients
Ingrediente pentru aluat
Ingrediente pentru cremă
|
![]() |
Instructions
Aluatul
- Pentru început, se adaugă într-o oală oul întreg, 150 grame de zahăr, 50 grame de margarină Rama, 2 linguri de miere, 3 linguri de lapte și o linguriță de Bicarbonat de sodiu.
- Se amestecă totul foarte bine și se pune oala la fiert pentru 3 minute.
- După cele 3 minute se ia oala de pe foc.
- După ce amestecul s-a răcit, se pun 450 grame de făină și se frământă până când capătă compoziția unui aluat.
- Aluatul se împarte apoi în patru bucăți egale.
- Se întinde fiecare parte și se coace pe rând timp de 5 minute într-o tavă în cuptorul preîncălzit.
Crema
- Se pun la fiert 600 ml lapte și 250 grame zahăr împreună cu 6 linguri de griș.
- Se fierb bine, iar când compoziția de răcește se amestecă cu 250 grame margarină Rama. (Întâi se amestecă margarina, restul compoziției adăugându-se treptat).
- Așezarea prăjiturii se face astfel: foaie - cremă - foaie - gem de caise - foaie - cremă - foaie.
Recipe Notes
Aroma deosebită și puțin acrișoară a prăjiturii este dată de gemul de caise. Sper să încercați această rețetă și să îmi împărtășiți părerea voastră în comentarii. Vă doresc poftă bună!