Print Recipe
Prăjitură cu miere (Albinuța)
Albinuța este o prăjitură delicioasă și pufoasă cu gem de caise și miere.
Prăjitura Albinuța
Prep Time 20 minute
Cook Time 20 minute
Servings
Ingredients
Ingrediente pentru aluat
Ingrediente pentru cremă
Prep Time 20 minute
Cook Time 20 minute
Servings
Ingredients
Ingrediente pentru aluat
Ingrediente pentru cremă
Prăjitura Albinuța
Instructions
Aluatul
  1. Pentru început, se adaugă într-o oală oul întreg, 150 grame de zahăr, 50 grame de margarină Rama, 2 linguri de miere, 3 linguri de lapte și o linguriță de Bicarbonat de sodiu.
  2. Se amestecă totul foarte bine și se pune oala la fiert pentru 3 minute.
  3. După cele 3 minute se ia oala de pe foc.
  4. După ce amestecul s-a răcit, se pun 450 grame de făină și se frământă până când capătă compoziția unui aluat.
  5. Aluatul se împarte apoi în patru bucăți egale.
  6. Se întinde fiecare parte și se coace pe rând timp de 5 minute într-o tavă în cuptorul preîncălzit.
Crema
  1. Se pun la fiert 600 ml lapte și 250 grame zahăr împreună cu 6 linguri de griș.
  2. Se fierb bine, iar când compoziția de răcește se amestecă cu 250 grame margarină Rama. (Întâi se amestecă margarina, restul compoziției adăugându-se treptat).
  3. Așezarea prăjiturii se face astfel: foaie - cremă - foaie - gem de caise - foaie - cremă - foaie.
    Prăjitura Albinuța
Recipe Notes

Aroma deosebită și puțin acrișoară a prăjiturii este dată de gemul de caise. Sper să încercați această rețetă și să îmi împărtășiți părerea voastră în comentarii. Vă doresc poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *