Am urmat rețeta realizată de Maria Popescu

Print Recipe
Tiramisu
Tiramisu este unul dintre cele mai ușoare și îndrăgite deserturi, având o aromă inconfundabilă!
Tiramisu
Prep Time 30 minute
Servings
porții
Ingredients
Prep Time 30 minute
Servings
porții
Ingredients
Tiramisu
Instructions
  1. Pentru început vom separa albușurile de gălbenușuri, punându-le în două boluri separate.
  2. Lăsăm pentru moment albușurile deoparte și ne ocupăm de gălbenușuri. Luăm mixerul și începem să le amestecăm cu jumătate din cantitatea de zahăr, turnând treptat. Continuăm să amestecăm până când gălbenușurile se deschid la culoare și devin spumoase.
  3. Mai apoi, adăugăm treptat peste conținut și brânza Mascarpone, amestecând în continuare cu mixerul.
  4. În continuare trecem la albușuri pe care le amestecăm cu restul de zahăr până când se fac spumă și au compoziția unei bezele.
  5. Urmează să încorporăm albușurile peste gălbenușuri. Punem albușurile treptat și amestecăm bine și cu grijă cu o lingură.
  6. Începem, apoi, să formăm Tiramisu. Punem un strat de cremă într-o tavă pe care îl întindem pe toată lungimea acesteia.
  7. Deasupra cremei punem un strat de pișcoturi pe care le înmuiem înainte în cafea pentru a le însiropa bine.
  8. Mai adăugăm un strat de cremă deasupra pișcoturilor, apoi încă un strat de pișcoturi. Le acoperim și pe acestea cu încă un strat de cremă.
  9. La final presărăm cacao peste stratul final de cremă pentru decor și pentru obținerea unei arome mai deosebite și bogate.
  10. Punem prăjitura la frigider timp de 2 ore după care poate fi servită.
    Tiramisu
Recipe Notes

Vă puteți da seama că albușurile sunt bine bătute dacă întoarceți bolul invers și acestea rămân nemișcate. Sper să încercați această rețetă și să îmi împărtășiți părerea voastră în comentarii. Vă doresc poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *