Prima vacanță la mare din 2021

Fiind prima oară când am mers la mare, a fost o vacanță de neuitat. Plecarea a fost la 04:00 dimineața pentru a evita traficul. Cu un scurt popas, am ajuns la ora 13:00 în Mamaia, asteptând până am ocupat camera de la pensiune. Am merg să luam masa cu ultima oprire pe plajă.

Toată relaxarea a durat doar 7 zile. Am vizitat câteva locuri  pentru a diversifica, aceste obiective turistice fiind: Delfinariu, Cazinoul din Constanța, la parcul de distacții din Mamaia și multe alte locuri. Ne-am organizat astfel încât să nu ne plictisim și să ne facem un bronz perfect. Dimineața, ora 06:30 trezirea, luam micul dejun, plecam pe plajă, unde stăteam la bronz până pe la 11:00. La ora 12:00 luam prânzul, relaxare o oră, două, de la 15 ori mergem să vizităm câte un obiectiv, fie mergem să înotăm. eu nu știu să înot, doar m-am bălăcit.

Deși în fiecare dimineață ne trezeam devreme, nu apucam să prindem niciodată răsăritul. Așa că în ultima zi am hotărât să face, tot posibilul pentru al vedea. Și uite că l-am prins.

A fost cea mai frumoasă vacanță. Schimbările de temperatură, seara frig, ziua o temperatură plăcute 27-30 grade, pe când acasă erau temperaturi sufocante. Perisaj superb, apa limpede, nisipul fierbinte, un cadru de vis.

Povestea amănunțită în urma workshop-ului

 Această participare a fost rezultatul unor teme primite, care a avut ca premiu de participare un certificat OPEN BADGE . Acest workshop, desfășurat online, a avut în componență mai multe sesiuni de prezentări. Majoritatea fiind în limba engleză, cu posibilitatea de traducere din funcția aplicație ZOOM.

Prezentări de proiecte precum Acadigia, ModeIT, IEEE, TalkTech, Rolul SmartLab în educație, Realitatea virtuală în educație în timpul pandemiei, precum și multe altele, cu invitați nu doar din România, au făcut ca sesiunea să fie una interesantă, totul în colaborare cu Universitate Politehnica Timișoara.

În prezentarea proiectului „Realitatea virtuală în educație în timpul pandemiei”, anumite aspecte mi-au atras atenția deoarece săptămâna trecută am discutat la materia Tehnologii de telecomunicații despre CoSpaces, de unde am avut de realizat o temă.

Ca teme, am avut de făcut câteva printscreen-uri, pentru a dovedi participarea, 2 postări pe Social Media. Mai specific LinkedIn, precum și o mică descriere a sesiunilor în cadrul cărora am participat.

A fost o experiență frumoasă, pe viitor o să mai particip la astfel de prezentări.

O să pun câteva imagini reprezentative participării mele.

În prezentarea proiectului „Realitatea virtuală în educație în timpul pandemiei”, anumite aspecte mi-ai atras atenția, deoarece săptămâna trecută, în urmă unei discuții la materia Tehnologii de telecomunicații, am avut de realizat o temă în CoSpaces, acceași despre care s-a discutat în timpul acestei sesiuni, având o prezentare mai detaliată, cu tehnologii inovative în facilitarea căutărilor, implementarea de aplicații VR/AV, pe diverse subiecte. A fost o experiență frumoasă, pe viitor o să mai particip la astfel de prezentări.

„Digital competences for education and culture”

Workshop-ul intitulat „Digital competences for education and culture” a avut în 3 Decembrie. A și avut ca rezultat, o experință constructivă. Sunt elemente cu caracter înspirațional, de viitor.

S-au desfășurat atât sesiuni, cât și prezentări. Ele se pot urmări atât pe pagina de Facebook, cât și pe YouTube. Cele enumerate mai sus sunt doar câteva din multitudinea de sesiuni prezentate în acest workshop. Este denumit „Digital competences for education and culture” având loc din data de 3 Decembrie. Acesta a avut un număr mare de participanți, sau aceasta este parerea mea. Este și prima mea participarea la un astfel de eveniment.

  • Digital competences for education and culture
  • Competences for open university education – MODE-IT training program
  • EU DigComp 2.2
  • ACADIGIA – Training for Educational Technologies in Technical Universities
  • Developing skills for the age of artificial intelligence and the role of IEEE
  • TalkTech
  • The role of SmartLab in Education – from ON-line to OM-line
  • Virtual reality in pandemic education / Teaching online in VR during the pandemic

 

Toate subiectele abordate de invitați s-au legat de educație. Se poate vedea în titlurile sesiunilor de mai sus.

Ne aflăm într-o situația cu caracter pandemic. Astfel a dus educația la adaptarea în mediul online. Comunicarea a devenit mult mai slabă. Așa și contactul vizual nu mai există. Și studenții din zilele noastre, au o reținere. Și în ce privește deschiderea camerelor pentru participarea la cursurile online. A fost foarte interesant. Mai în detaliu o să scriu și într-un alt blog.

Am avut posibilitatea de a le asculta atât în limba română, cât și în limba engleză.

Amintiri dragi copilăriei mele- 1 Decembrie

Prima vacanță la mare din 2021Ziua națională a României. Zi cu amintiri dragi copilăriei mele, de neuitat. Încep cu o mică istorie a acestui eveniment național descris într-o imagine. 

Amintiri dragi copilăriei mele

 

O zi care îmi aduce și mai multe amintiri frumoase din copilăria mea. Îmi este întipărit fiecare moment. Chiar dacă sunt amintiri trecătoare, îmi sunt dragi. 

Este o zi pentru fiecare român. Toate școlile pregătesc câte un mic eveniment pentru 1 Decembrie. Așa cum și eu împreună cu clasa. Și la inițiativa doamnei învățătoare, în clasele primare, făceam picturi și confecționam diverse planșe. Realizam chiar și stegulețe reprezentative acestei date.

Le puneam pe panoul creativ al școlii. Toți elevi puteau vedea ce a făcut fiecare clasă, cu ocazia acestei zi. Pe lângă toate astea, toată școala se aduna în fața clădirii pentru a cânta imnul „Deșteaptă-te române”. Făcând parte din cor, pregăteam cu o săptămână înainte toate aceste detalii. De multe ori, râmăneam după program pentru a repeta cu corul. El s-a format pentru toate evenimentele din fiecare sezon. 

Până și cântecele pregătite pentru 1 Decembrie te făceau special. Te fac să te simți că ești român. Astfel de amintiri dragi copilăriei mele rămân undeva ascunse. Cu fiecare an care vine, îmi amintesc cu drag de ele. Câteodată mi-aș dori să redevin copil.

Și aici este parada care se organizează în fiecare an de ziua Romaniei. Chiar și dacă situația este pandemică, tot s-a realizat. Și a ieșit ceva frumos. Ceva nou în fiecare an. Fiecare oraș mare e în sărbătoa

Copilărie dulce, copilărie.

< November < 2021 >December January > « »

S M Tu W Th F S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31