Povestea amănunțită în urma workshop-ului

 Această participare a fost rezultatul unor teme primite, care a avut ca premiu de participare un certificat OPEN BADGE . Acest workshop, desfășurat online, a avut în componență mai multe sesiuni de prezentări. Majoritatea fiind în limba engleză, cu posibilitatea de traducere din funcția aplicație ZOOM.

Prezentări de proiecte precum Acadigia, ModeIT, IEEE, TalkTech, Rolul SmartLab în educație, Realitatea virtuală în educație în timpul pandemiei, precum și multe altele, cu invitați nu doar din România, au făcut ca sesiunea să fie una interesantă, totul în colaborare cu Universitate Politehnica Timișoara.

În prezentarea proiectului „Realitatea virtuală în educație în timpul pandemiei”, anumite aspecte mi-au atras atenția deoarece săptămâna trecută am discutat la materia Tehnologii de telecomunicații despre CoSpaces, de unde am avut de realizat o temă.

Ca teme, am avut de făcut câteva printscreen-uri, pentru a dovedi participarea, 2 postări pe Social Media. Mai specific LinkedIn, precum și o mică descriere a sesiunilor în cadrul cărora am participat.

A fost o experiență frumoasă, pe viitor o să mai particip la astfel de prezentări.

O să pun câteva imagini reprezentative participării mele.

În prezentarea proiectului „Realitatea virtuală în educație în timpul pandemiei”, anumite aspecte mi-ai atras atenția, deoarece săptămâna trecută, în urmă unei discuții la materia Tehnologii de telecomunicații, am avut de realizat o temă în CoSpaces, acceași despre care s-a discutat în timpul acestei sesiuni, având o prezentare mai detaliată, cu tehnologii inovative în facilitarea căutărilor, implementarea de aplicații VR/AV, pe diverse subiecte. A fost o experiență frumoasă, pe viitor o să mai particip la astfel de prezentări.

„Digital competences for education and culture”

Workshop-ul intitulat „Digital competences for education and culture” a avut în 3 Decembrie. A și avut ca rezultat, o experință constructivă. Sunt elemente cu caracter înspirațional, de viitor.

S-au desfășurat atât sesiuni, cât și prezentări. Ele se pot urmări atât pe pagina de Facebook, cât și pe YouTube. Cele enumerate mai sus sunt doar câteva din multitudinea de sesiuni prezentate în acest workshop. Este denumit „Digital competences for education and culture” având loc din data de 3 Decembrie. Acesta a avut un număr mare de participanți, sau aceasta este parerea mea. Este și prima mea participarea la un astfel de eveniment.

  • Digital competences for education and culture
  • Competences for open university education – MODE-IT training program
  • EU DigComp 2.2
  • ACADIGIA – Training for Educational Technologies in Technical Universities
  • Developing skills for the age of artificial intelligence and the role of IEEE
  • TalkTech
  • The role of SmartLab in Education – from ON-line to OM-line
  • Virtual reality in pandemic education / Teaching online in VR during the pandemic

 

Toate subiectele abordate de invitați s-au legat de educație. Se poate vedea în titlurile sesiunilor de mai sus.

Ne aflăm într-o situația cu caracter pandemic. Astfel a dus educația la adaptarea în mediul online. Comunicarea a devenit mult mai slabă. Așa și contactul vizual nu mai există. Și studenții din zilele noastre, au o reținere. Și în ce privește deschiderea camerelor pentru participarea la cursurile online. A fost foarte interesant. Mai în detaliu o să scriu și într-un alt blog.

Am avut posibilitatea de a le asculta atât în limba română, cât și în limba engleză.