Drumeție pe Valea Cernei, Lacul lui Iovan

Aventura pe Valea Cernei continuă, de această dată urcăm de la Cheile Corcoiaie mai sus spre munte și ne oprim la  un lac de acumulare, mai exact lacul lui Iovan. 

Despre legenda lui Iovan, un fel de Hercule popular de pe Valea Cernei am vorbit în postarea despre Cheile Corcoaiei. Nu am să mai repet povestea și aici, cert este că lacul este de a dreptul superb, foarte întins și perfect pentru o plimbare cu barca sau caiacul, deasemenea și pentru o baie, pentru curajoși, deoarece este un lac situat la munte.

Câinele meu adoră să se bălăcească în apa și pot afirma cu mâna pe inimă că a fost foarte încântat de aceasta oază de răcorire..

Până să ajungem la lac, este o tradiție pentru mine și părinții mei să facem o fotografie într-un anumit loc, in fiecare an apa având un debit diferit, se poate spune că ținem o oarecare evidență a nivelului apei.

 

Dacă tot spuneam mai sus că poți să faci liniștit o plimbare cu barca sau caiacul, o sa inserez câteva fotografi, pentru ca vorbele despre acest lac și peisajele de acolo nu își au rostul.

Menționez că plimbarea cu barca trebuie să porți neapărat vestă de salvare, lacul este foarte adânc 

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *