Drumeție la Inelul Doamnei, Cheile sohodolului

Prima drumeție alături de prietenul meu patruped Toto, a fost pe Cheile Sohodolului, un loc minunat. 

Acest paradis natural este situat in județu Gorj la 12 km de orașul Târgu-Jiu. Cuprinde mai multe formațiuni calcaroase săpate de râul Sohodol. Deși sunt superbe și sunt foarte multe formațiuni unice de văzut, aceste chei sunt relativ scurte, au doar 10 km.

Cei care doresc să afle mai multe despre acest fenomen carstic care mai este numit si Canionul Gorjului pot sa acceseze și siteul de mai jos.

http://www.montaniarzi.ro/cheile-sohodolului-poarta-raiului-din-gorj/

Să revenim la subiectul postării noastre, Inelul Doamnei, mai exact traseul spre Inelul Doamnei, un traseu ce nu implică neaparat cunoștiințe deosebite în drumeții, ai nevoie doar de minimul necesar, adică de un rucsac de dimensiuni medii, care să conțină minimul necesar pentru tine și animalul de companie. Despre minimul necesar pentru rucsacul de drumeții vom discuta într-o altă secțiune dedicată acestui subiect. 

Dacă nu ai un ușor antrenament și o condiție fizică bună, dar și dacă ai probleme cu articulațiile piciorului si nu dorești să le soliciți îți recomand să nu uiți și bețele pentru drumeție, dacă nu ai poți utiliza și bețele pentru mersul nordic sau chiar o creangă căzută dintr-un copac(asta doar în cazuri extreme), în rest traseu nu ar trebui să îți cauzaze probleme prea mari.

Nici pentru patrupedul tău care te acompaniază nu ar trebui să fie prea mari probleme, dar ar trebui totuși să tratezi cu precauție acest traseu, deoarece porțunea din margine are stânci abrupte.

Eu îți recomand să folosești o lesă pentru a nu exista posibilitatea unui accident în care să fie implicat patrupedul tău.

Mai jos este o imagine cu tatăl meu și Toto, puțin afectat de temperatura ridicată din vara în care am mers pe acest traseu.

Urmează noi aventuri!

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *