“Gândiți-vă numai la succes.

Imaginați-vă cum vorbiți în public stăpânindu-vă PERFECT.”

Când ne trezim să vorbim în fața unui public celor mai multora dintre noi ne apare o imaginea neagră în fața ochilor, un gol în stomac și o mare panică.

Cartea de astăzi ia bucățică cu bucățică, fiecare temere a ființei umane care o întâmpină atunci când e pus să dezbată un subiect în fața unui public. Orice public.

Te schimbă cartea asta. Te remodelează. Îți redefinește tot ce credeai despre tine și te pune pe scara oamenilor care pot să facă față oricărui tip de public.

Despre gesturi atunci când vorbim în public

În paginile citite sunt exemple de oameni de Stat, Lincoln spre exemplu, care au avut de susținut nenumărate discursuri în fața popurului american:…”este mai simplu să ții un discurs nou în fiecare si decât să repeți la nesfârșit unul singur.”

Un alt aspect care este trecut de multe ori cu vedere în prezentările noastre, este acela de a cunoaște foarte bine subiectul despre care vorbim. Să cunoaștem și ceea ce nu prezentăm pentru a fi un rezervă de putere.

Vă las în gând cu următorul citat:

Un discurs constituie o călătorie cu un anumi scop, drept care trebuie să existe o rută. Cel care începe de nicăieri, de obicei tot acolo ajunge.

Lecturi captivante!

Andrada

Ți-a plăcut articolul?! Împărtășește cu cei dragi!

Ce ați face dacă știi că nu puteți eșua?

Dale Carnegie(1888-1955) este un autor,psiholog, speaker motivațional american care a scris opere vândute în întreaga lume.

Astăzi vreau să vă vorbesc despre cartea lui care pare să răspundă întrebării: Cum să devii remarcabil?

Cele aproape 300 de pagini vorbesc despre echilibru, diplomație în orice împrejurare, curaj și empatie. Analizează momente de eșec, de succes, de echilibru și de cumpănă punând în evidență comportamente și raportări pentru acestea.

Cartea este un îndrumător de bun augur pentru fiecare din noi, indiferent de scara profesională. Aduce sfaturi în gestionarea timpului, activităților și în coordonarea unui grup de persoane.

În continuare am selectat câteva fraze din lumea cărții care răspunde remarcabilității:

Puneți accent mai degrabă pe ce decât pe cine.În discuție, vorbiți despre acțiunea incorectă, nu despre defectele persoanei care a realizat-o.

În loc să-i întrebați de ce le este frică acum, întrebați-i de ce le era frică cândva.Arătați-le cum temerile își pierd puterea odată ce căpătăm mai multe informații și perspectivă.

a avea clasă înseamnă a găsi și mai multă energie după ce rezervele s-au terminat.

Frica începe în minte și afectează nemijlocit ceea ce facem-sau nu facem.

Eșecul îți arată că nu ești destul de bun…nu pentru totdeauna,doar de data asta.

După cum reiese din citatele de mai sus, autorul încurajează prin cartea sa autodepășirea, automotivarea și luarea de la capăt a episoadelor vieții noastre ori de câte ori este necesar.

Lecturi captivante!

Andrada

Ți-a plăcut articolul?! Împărtășește cu cei dragi!