“Sensul problemelor noastre îl putem controla în funcție de modalitatea în care alegem să ne gândim la ele, standardul după care alegem să le evaluăm.”

Fără doar și poate, titlul te indeamnă la o provocare. Cum să fii nepăsător și să nu arăți asta într-un mod evident?! Hhmm, în această carte sunt câteva repere.

Lectura este una plăcută, comică pe alocuri, autorul fiind un tip cu simțul umorului. De multe ori am avut senzația că vorbesc cu o prietenă stând pe terasa la o cafea, atunci când citeam relatările lui Mark.

Este un om care locuiește le New York, este căsătorit și liniștit. Ce se spune în carte?! Tot ce a trăit și învățat de la viață până să ajungă în acest punct al vieții. Cum s-a lăsat purtat de valuri, cum a călătorit în peste 50 de țări, a cunoscut tipuri și tipuri de oameni. Cum l-au schimbat aventurile prin lume și cât trebuie să ne pese de cei din jur.

Autorul susține că ar trebui să ne pese de lucrurile importante și urgente. Că nu poate să nu ne pese de nimic, trebuie să ne pese de ceva.

Ideea principală și esențială pe care cartea a sublinit-o în fel și chip, a fost că noi evaluăm problemele în funcție de valorile noastre. Este crucial ca valorile noastre să fie alese corespunzător realității pentru a nu ne afunda în gânduri și temeri.

Ca să ne analizăm lucid pe noi înșine, să înțelegem care e sensul vieții noastre și cum putem să ne schimbăm viața, este necesar să traversăm o formă sau alta de criză existențială.

Mark, autorul ne îndeamnă să privim cu adevărat lucrurile importante ale vieții noastre și doar de acelea să ne pese.

Lecturi captivante!

Andrada

Ți-a plăcut articolul?! Împărtășește cu cei dragi!