Pizza de casa
Pizza de casa este una din gustarile mele preferate, pentru ca imi aminteste de copilarie.
Prin 2008-2009, cand au inceput sa afle si bunicii de pizza (cel putin bunica mea cam pe atunci a descoperit-o), a inceput sa ne faca destul de des aceasta pizza, care de altfel este de-a dreptul gustoasa.
Pur si simplu toate ingredientele imi amintesc de copilarie, chiar daca sa prepari o pizza poate fi ceva atat de banal.
M-am gandit astfel sa va impartasesc si voua reteta mea preferata de pizza:

*O sa sar de data aceasta peste prepararea aluatului, deoarece cred ca este un subiect mai larg si voi lasa un loc special intr-o alta postare pentru a vorbi despre el si despre cum il prepar eu. Aici va prezint doar reteta propriu-zisa de pizza.
Sosul
Ingrediente:
- Un borcan de bulion de casa – ar fi de preferat (sau passata de rosii din Kaufland, Lidl, etc.)
- O ceapa mica
- 3 catei de usturoi
- Ulei
- Sare, piper, oregano
Preparare sos
Intr-o tigaie mica punem ceapa si usturoiul la calit, impreuna cu uleiul. Le calim putin, pana cand devin transparente.
Adaugam bulionul sau passata si lasam sa scada cateva minute
Dupa ce a scazut bulionul sau passata, adaugam sare, piper si oregano, iar sosul nostru pentru pizza este gata!
Pizza
Ingrediente
*Puteti inlocui orice ingredient si puteti adauga orice ingredient doriti, insa eu am facut exact pizza pe care o mancam atunci cand eram mica.
- 500g ciuperci
- 2 cepe rosii mici
- 100g prosciutto sau sunca
- Un borcan de masline negre
- Cascaval sau mozzarella
Preparare pizza
Preincalziti cuptorul la 200 de grade C.
Intindeti bine aluatul si presarati sos de rosii peste el.
Puneti mozzarella si asezati cu grija toate celelalte ingrediente
Daca doriti, puteti pune deasupra inca un strat de mozzarella
Cand cuptorul este incalzit, puneti tava cu pizza in cuptor si uitati de ea cam 10-15 minute, dupa care verificati daca este facuta.
Se poate servi calda sau rece – fix asa cum va place!
Pofta buna!!! 🙂