Va invit sa pregatiti aceasta reteta super delicioasa si simpla si sa o savurati alaturi de un pahar de vin rosu, care merge perfect in aceasta combinatie.

Chicken breasts in garlic mushroom sauce, sprinkled with parsley

Hello foodies,

Daca nici voi nu stiti ce sa mai faceti de mancare zilele acestea, vin spre voi cu o reteta geniala de piept de pui cu sos de smantana si usturoi+ciuperci. Stati pe aproape!

Timp Preparare 10 minute 

Timp Gatire 20 minute 

Timp Total 30 minute

Ingrediente

  • 600 g piept de pui
  • 500g ciuperci taiate cubulete
  • Sare si piper – dupa gust
  • 1 1/2 lingura ulei
  • 1 lingura unt
  • 3-4 catei de usturoi – maruntiti
  • 120 ml supa de pui
  • 1 lingurita busuioc
  • 1/2 lingurita fulgi de chili – optional
  • 240 ml smantana de gatit
  • 70 g baby spanac – taiat mare
  • 50 g parmezan proaspat razuit

Reteta

  1. Asezonati puiul cu sare si piper (+alte condimente daca va place) pe ambele parti.
  2. Incingeti uleiul in tigaie la foc mediu. Prajiti puiul pe ambele parti pana devine auriu si este complet gatit, aproximativ 5-7 minute pe fiecare parte. Cand puiul este gata, scoateti-l pe o farfurie si acoperiti-o pentru a-l pastra cald.
  3. In aceeasi tigaie incinsa, adaugati untul, apoi usturoiul. Sotati doar pana ce usturoiul incepe sa devina aromat, nu mai mult de 1 minut, iar apoi adaugati si ciupercile taiate si spalate.
  4. Adaugati supa de pui, busuiocul si fulgii de chili.
  5. Amestecati, avand grija sa desprindeti toate bucatile de pe fundul tigaii si lasati cateva minute sa fiarba la foc mare, pana ce se evapora majoritatea lichidului.
  6. Adaugati smantana de gatit amestecand bine pentru a se emulsifia. Lasati sosul cateva minute pe foc pana se ingroasa.
  7. Adaugati un praf de sare si piper, apoi spanacul taiat mare.
  8. Puneti puiul inapoi in tigaie, in sosul format si lasati-l cateva minute pana incepe sa fiarba.
  9. Stingeti focul si presarati parmezan din abundenta.

Ei, cam asta a fost! Sper sa incercati si chiar sper ca o sa va placa.

Pofta buna! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *