Saarbrücken – orașul podurilor de pe Saar

Situat la granița cu Franța, capitala Saarland-ului se află la interferența dintre culturi. Deși orășelul de pe malul Saarului se alfă de meleagurile germane, influențele franceze se fac cu ușurință remarcate. Arhitectura este cu adevărat deosebită și diferită de cea din restul Germaniei, toți locuitorii orașului vorbesc la nivel nativ limba franceză, ba chiar mai mult, la orice colț al străzii dai „nas în nas” cu un francez. Orașul are un fler aparte, oamenii având o „lejeritate” de-a dreptul franțuzească. Terasele sunt mai mereu pline, iar locuitorii par a fi dintr-o vreme apusă, având fiecare fie câte o carte, fie câte un ziar în mână. A trecut ceva vreme de când văzusem lume să citească până și în autobuz și am fost placut surprinsă să văd până și tineri citind, nu stând cu telefonul sau tableta în mână.

Oamenii sunt foarte activi, mereu pe biciclete sau alergând pe malul Saarului. Mereu există câte un festival sau o activitate nouă pe care o poți începe. Fiind situat aproape de granița cu Franța, ai posibilitatea să ajungi in aproximativ 7-8 kilometrii în Franța. Majoritatea preferă să meargă cu bicicleta prin natură, pe malul râului. Spre deobsebire de orașele din România, Saarbrücken-ul este foarte întins ca și așezare, la fel ca toate orașele germane de altfel. În fiecare colț al orășelului poate fi găsită câte o „oază” verde.

În Saarbrücken vă veți plictisi cu greu. În numeroasele muzee din oraș se organizează mereu expoziții. Saarlandsmuseum (muzeul Saarland), Stadtgalerie Saarbrücken (galeria pentru expoziția artei contemporane), Historisches Museum Saar (muzeul istoriei Saarlandului), Museum für Vor- und Frühgeschichte (muzeul despre preistorie și antichitate)Saarländisches Künstlerhaus (organizație pentru iubitorii de arte vizuale, literatură și tehnici de lucru manual) sunt câteva dintre cele mai interesante și frecventate muzee și galerii din Saarbrücken. Capitala Landului este plină de parcuri și de spații verzi, cel mai mare, der Deutsch-Franzözische Garten (grădina Germano-Franceză) fiind întins pe 50 de hectare, trecând chiar de granița cu Franța. O priveșliște de poveste este oferită de Saarschleife, pe unde Saar-ul și-a croit calea prin munte, fiind unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice ale landului.

13603643_10210058648762441_2192967045796639414_o
Am Saar
0d77ad24754bfb1273f0aa6e000cbe5b
Bürgerpark
20171221_115116
Ludwigskirche
Saarbruecken
Fröschengasse
saarschleife1
Saarschleife

După cum observați, Saarbrücken este un oraș plin de viață și de surprize care merită vizitat! Sper că v-am faut curioși!

Bis bald!

6 thoughts on “La granița dintre culturi”

  1. Subscriu intru totul! am vizitat de mai multe ori Saarbrücken si pot confirma tot ce ai mentionat tu in aceasta postare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *