Despre cum să începi un weekend dulce…

Povestea unei tarte
Deși nu mă gândeam că voi scrie vreodată, iată că mi-am făcut curaj și sper să mă țină măcar o vreme.
Nu mi-a fost prea greu (nici prea ușor) să aleg despre ce imi doresc să scriu pentru că atunci când călătoritul și gastronomia se îmbină este exact drumul pe care vreau să îl urmez.
Să nu o mai lungesc cu vorba, trec direct la subiectul de astăzi și anume: Moelleux au Chocolat – rețeta perfectă de tort sau tarta sofisticata și simplu de preparat. Sincer, nu știu cum reușesc francezii să facă din ceva atât de simplu în consistență un deliciu gata în câteva minute.
Rețeta asta am învățat-o în Olanda și are o poveste pentru că era și prima mea tarta preparata de mine și totodată cea care a avut un mare succes chiar și atunci când, întoarsă în țară, bunicul a denumit-o “ciocolată friptă”, ce-i drept, un nume mult mai potrivit pentru Ardeal. 🙂
Ingrediente:
- 200 grame ciocolată pură (75-80% cacao)
- 200 grame unt (preferabil de o calitate bună)
- 200 grame zahăr
- 4 ouă
Necesar:
- o tavă de aprox Ø 24 cm.
Mod de preparare
Se pornește cuptorul la 175 grade C și apoi ne putem ocupa de restul ingredientelor. Ciocolata se rupe în bucăți și se pune pe foc la un loc cu untul amestecându-se pâna se obține o cremă omogenă. Se ia de pe foc și se lasă la răcit.
Se separă ouăle, gălbenușurile se freacă cu zahăr până ce se topește zahărul și se toarnă ciocolata topită în prealabil peste crema de gălbenușuri și se amestecă.
Albușurile se bat spumă (aceasta trebuie să fie destul de bine bătută) și se amestecă cu ciocolata topită prin mișcări ușoare. Se unge tava cu unt și se toarnă conținutul în tava unsă cu unt apoi se dă la cuptor pentru 40 de minute.
Tarta este gata atunci când mișcând tava, nu se mai mișcă compoziția si trece de banalul test al scobitorii. Se poate orna cu fructe, cacao sau zahar pudră.
Merge perfect împreună cu o cafea și cu siguranță gustul intens de ciocolată îți va cuceri invitații. Trust me!
One Comment
A WordPress Commenter
Hi, this is a comment.
To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
Commenter avatars come from Gravatar.