Views: 107

Acum ceva ani, una dintre tradițiile de familie era aranjarea celor 8-12 covoare din fiecare cameră a bunicului meu. Nu-l puteam lăsa pe moș să se aplece la vârsta aia, lăsând mândria de o parte își asumase rolul dirijorului. Problema la atât de multe covoare, era că orice mică desincronizare cu celelalte strica geometria camerei, nu se mai deschideau uși cum trebuie șamd. Mi-ar fi fost mai ușor dacă erau întinse pe pereți și m-am întrebat de ce face lumea chestia asta.
E tradițional. Și la noi se poartă, idee probabil furată de la ruși. Ei folosesc covoarle drept elemente de design interior și le afișează astfel pentru întreținere.
Au și câteva motive practice pentru care fac asta. Din cauza frigului, le pun pe pereți pentru a contracara temperaturile scăzute. Izolare fonică, nu mi se pare că ar fi nici parțial eficient, și bâzâitul unei albine s-ar auzi. O ultimă utilitate ar fi acoperirea găurilor din perete.
Din aceste întrebuințări covorul pe perete pare a fi un simbol al sărăciei, dar, aparent, e și o metodă modernă de design interior. Sunt site-uri care vând covoare strict pentru agățarea lor pe perete.