Ingrediente

  • 2 kg roșii
  • ulei de floarea soarelui
  • 2 cepe
  • busuioc
  • sare, piper
  • o căpățână de usturoi

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se spală roșiile, se taie în jumătate și se pun într-o tavă. Se curăță usturoiul și ceapa. Se taie în bucăți mari ceapa și se adaugă împreună cu usturoiul curățat lângă roșii. Se condimentează cu sare, piper și busuioc. Se presară 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui pe deasupra.

Se pune tava la cuptor pentru 30-40 minute, până când roșiile sunt bine coapte. După coacere, amestecul se mută într-un alt recipient și se pasează cu un mixer până la obținerea supei creme. Se servește simplă sau cu crutoane.


ripe tomatoes in ceramic bowl placed on marble table
Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *