Ingrediente

  • 5-6 cartofi mari
  • 250 grame telemea sărată
  • făină
  • 3-4 ouă
  • sare, piper
  • ulei de floarea soarelui
  • smântână, pătrunjel (opțional)

Se curăță cartofii și se dau pe răzătoare (pe zimții mari). Se adaugă făină peste fâșiile de cartofi cât să fie bine acoperiți. Se bat ouăle și se adaugă peste compoziție. Se amestecă bine iar la final se dă pe răzătoare telemeaua și se amestecă încă o dată. Se asezonează cu sare și piper.

Într-o tigaie se încinge uleiul de floare soarelui. Se ia câte o lingură de compoziție, se adaugă în tigaie și se presează ușor cu o spatulă până la obținerea unor plăcințele micuțe. Se gătesc plăcințelele circa 3 minute pe o parte și pe cealaltă.

Plăcintele se pot servi cu smântână și pătrunjel.


photo of peeling of potatoes
Photo by Polina Tankilevitch on Pexels.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *