
Zăpadă și gofre de casă la mijloc de decembrie.
Odată cu zăpada, vreau să împărtășesc cu voi o rețetă care mie îmi este foarte dragă de când am furat-o de la prietena mea D.
Este vorba de rețeta gofrelor belgiene (waffles) cu biscuiti, nutela si banane pe care le puteți face acasă în maxim 30 de minute. Se pretează la un mic dejun sau o gustare perfectă pentru o zi de răsfăț.
Noi ne-am inspirat din bucătăria Jamilei, pe care o recomand deoarece explică foarte bine etapele,demonstrațiile sunt ușor de urmărit și rețetele sunt absolut delicioase.
Așadar, pentru gofrele belgiene am avut nevoie de:
- 400 ml de lapte
- 300 g de faină
- 100 g unt topit
- 10 g de praf de copt
- 4 oua – pe care le vom separa
- 3 linguri de zahăr
- 1 linugră de esență de vanilie
- 1 vârf de sare
În continuare am amestecat ingredientele uscate , adică făina, praful de copt, zahărul si vârful se sare într-un bol și am amestecat cu mixerul.
Apoi am încorporat cele 4 gălbenușe de ou, esența de vanilie, untul topit si laptele , amestecând ușor până când obținem o conpoziție fină și fără cocoloașe.
Lăsăm aluatul deoparte si ne ocupăm de albușurile de ou care ne-au mai rămas. Le batem cu puțină sare până se transformă intr-o spumă tare folosind mixerul si este sunt gata, adăugăm spuma în compoziția aluatului amestecând ușor cu mișcări largi.

După ce am terminat de preparat aluatul, turnăm câte un polonic în aparatul de făcut gofre (waffles) si le coacem în jur de 4 minute fiecare.
Gofrele noastre au ieșit delicioase si super pufoase, am decis să le servim cu nutela, biscuiți și banane.
Sper ca v-a plăcut această rețetă si aștept vești despre cum au ieșit gofrele voastre!
De asemenea mulțumim Jamilei, pentru inspirație!
Cu drag,
Roxana P.
5 Comments
Iris Tăerel
Arata foarte bine! Astept sa imi faci si mie
Roxana P.
Da da, cu prima ocazie facem!
c32
Suna super gustos! Daca mai adaugam si putina scortisoara, care mie una imi place la nebunie, se adapteaza si mai bine Craciunului, care tocmai urmeaza. Sa stii ca mie chiar mi s-a facut pofta citind reteta aceasta si cat de curand am sa o incerc!
Roxana P.
Mă bucur tare mult! Să știi că ies foarte gustoase!
Mări
Un,ai moștenit un talent înnăscut de la nănașa ta, să te pricepi ,să îți și placă și chiar sa îți și iasă perfect,nu doar gofrele făcute de tine,ci,orice rețetă ai incerca-o chiar și pentru prima dată,ție ,draga mea Roxana,îți reușește,te pup