O zi întreagă alături de TummyTox – când, ce, cum

Hello dragilor,

în această postare m-am gândit să vă povestesc despre o zi din viața mea alături de produsele TummyTox, să vă povestesc ce, când consum și ce beneficiu pozitiv are asupra corpului meu. Așadar, să începem.

Dimineața când mă trezesc nu prea am eu timp de multe, atât timp cât sunt încă acasă, așa că îmi beau ceaiul meu preferat atunci când ajung la lucru. Înainte să mă grăbesc spre stația de autobuz, îmi aloc câteva minute să folosesc Slimming Gel (gelul lor minune anticelulitic) în zonele afectate. Până în momentul de față sunt extrem de mulțumită de rezultatele pe care le am.

Odată ajunsă la birou, ceaiul Daily Kick îmi pregătește metabolismul pentru ziua care urmează, îmi conferă o stare de bine și mă ajută cu digestia. Se prepară cu 200 ml apă care să nu fie prea fierbinte și se consumă înainte de micul dejun cu vreo 30 de minute. Ei bine, trebuie să mărturisesc că eu mereu îmi prepar ceaiul în sticla TummyTox (sticla o puteți vedea aici), care este de 400 ml și mă bucur de ceaiul Daily Kick o perioadă mai lungă de timp.

Recunosc că în timpul săptămânii nu am timp să-mi pregătesc un mic dejun așa cum aș dori eu, așa că după ce am terminat ceaiul de dimineață Daily Kick, mă îndrept spre Coopertativa Frufru, unde îmi iau fie un toast cu avocado, fie un acai bowl. Un deliciu sănătos! După ce am mâncat, capsulele Happy Enzimes au grijă de digestia și ficatul meu. Imediat se va face o lună de când am introdus în alimentația mea zilnică aceste suplimente alimetare și pot spune fermă că a fost o decizie bună.

Încerc să-mi fac timp pentru masa de prânz. Nu am timp mereu să mănânc. De regulă, îmi prepar eu acasă prânzul și mănânc în bucătăria biroului. După masă, iau o capsulă Slimbiotics, care îmi menține flora intestinală sănătoasă. Cu capsulele aici mă opresc și intenționez să fac în felul următor: o lună iau, o luna pauză, deoarece consumul lor exagerat nu este benefic pentru organism.

Seara, când ajung acasă, îmi închei ziua cu ceaiul Sleep Tight, care vine la pachetul cu cel de dimineață, Daily Kick. Trebuie să recunosc că acesta este preferatul meu dintre toate ceaiurile de la TummyTox. Gustul este excelent!

Cam așa arată o zi din viața mea alături de TummyTox, pe care mă bucur enorm de mult că i-am descoperit. Așa poate arăta și ziua ta alături de produsele lor. Vizitează site-ul TummyTox acum și descoperă toate produsele minune!

Întărește-ți imunitatea cu Immuny Tea

Ieri am avut o zi destul de grea cu toată zăpada asta care ne-a cam luat prin surprindere. Spun asta, nu pentru că nu ar fi normal pentru acest anotimp să avem zăpadă, dar cantitatea a fost destul de mare. Pot spune liniștită că locuiesc într-o mare albă, deoarece locuim într-o zonă a Dumbrăviței care se află în dezvoltare, însă până în momentul de față, lângă noi este un câmp, care acum este alb complet. Când locuisem cu ai mei în Timișoara, nu eram obișnuită să văd atât de mult alb. Ei bine și am dat afară cu lopata cam degeaba. Până când am reușit să curățăm puțin, iară s-a așternut zăpada, ca și cum nu am fi făcut absolut nimic.

Am pierdut lupta cu zăpada și după vreo 2 ore ne-am întors la căldură. Repede am pus apă la fiert și am băut împreună cu soțul meu un ceai fierbinte. Drept urmare, am multe produse preferate de la TummyTox, printre care se numără și ceaiul acesta savuros dn fructe de pădure, Immuny Tea (petale de floare de hibiscus, măceșe, mure, floare de soc, fruct de păducel, afine și mentă) Are un gust excelent, conține vitamina C și are grijă de sistemul imunitar. Dacă este singurul ceai pe care îl bea și soțul meu, ce aș putea să mai adaug? Am avut grijă să-mi achiziționez destule pachete pentru toată perioada aceasta mai geroasă.

Însă la fel de bine se poate consuma și vara, ca și un ice tea demențial de savuros. În loc de sucurile din comerț, mereu voi prefera un ceai bun, din ingredientele naturale.

Vă las aici site-ul TummyTox, să aruncați o privire (cu ocazia sărbătorilor, totul este acum la prețul promoțional de 29 lei): https://www.tummytox.ro/

 

Gătind cu Homefresh – Lasagna la tigaie

Hello sau buona giornata!

Pot spune liniștită că îmi place la nebunie bucătăria italiană. With a twist, să zicem, deoarece aleg produsele care nu conțin gluten și care în mare parte sunt destinate pentru vegetarieni. Așadar, pentru astăzi am pregătit o altă rețetă fresh, sănătoasă și super ușoară de pregătit, lasagna vegetariană la tigaie. Rețeta o puteți găsi dacă urmăriți pagina homefresh.ro și vă abonați la newsletter-ul prin care primiți informații despre actualizarea meniului. La fel ca și celelalte pachete HomeFresh, și aici o să găsiți ingredientele exact proporționate pentru 2 persoane. Aș putea spune chiar pentru 3, deci este super convenabil! Pentru a savura acest tip de lasagna, aveți nevoie de:

  • puțin timp liber
  • voie bună
  • o tigaie
  • restul ingredientelor sunt in pachetul Homefresh
  1. Ia ceapa și usturoiul și curătă-le de coajă. Taie cotorul și scoate semințele din ardei, la zucchini taie-le doar capetele.
  2. Ia următoarele legume și taie-le astfel: zucchini în felii mai lungi (bastonașe), ardeiul taie-l tot în formă lunguiațp de bastonașe, ceapa o poți tăia în cubulețe mai mici și usturoiul în felii foarte subțiri.
  3. Varsă uleiul într-o tigaie și când vezi că s-a încins, pune zucchini, ceapa, ustuoiul și ardeiul. Amestecă din când în când și adaugă sare după gust.
  4. Pune roșiile cu sos în tigaie, mai adaugă 100 ml de apă. Ia fâșiile de lasagna și acoperă uniform legumele din tigaie. Lasă-le așa timp de aproximativ 8 minute.
  5. E timpul să tai acum mozzarella în felii subțiri.
  6. Busuiocul trebuie să-l speli.
  7. Aruncă o privire la ce se întâmplă în tigaie și amestecă puțin să nu se prindă legumele de fundul tigăii.
  8. Dacă totul e ok, întinde peste legume și ricotta iar deasupra pune bucățiile de mozzarella.
  9. Acoperă tigaia cu capacul, stinge focul și lasă totul așa timp de 3-4 minute.
  10. Presară peste mâncare fruznele de busuioc și savurează gustul excelent.

Pe lângă această rețetă de lasagna vegetariană, obișnuiesc să mai prepar una și cu carne măcinată, asta pentru restul familiei, care nu concep un prânz sau o cină fără carne. Pașii sunt exact la fel, doar că nu adaug zucchini și ardei.

O porție de lasagna la tigaie are 838 kcal.

Poftă bună și spor la gătit. Nu uitați să vă uitați pe meniul actual Homefresh pe care îl puteți accesa aici.

 

O zi la DTSE

Hello!

În postarea de azi m-am gândit să continui relatarea despre job-ul în cadrul companiei Deautsche Telekom Services Europe și să scriu succint, despre o zi la lucru. V-am povestit că lucram ca și HR Specialist pentru Ungaria însă din 1 decembrie mi s-a propus să devin Communication Specialist, iar eu am acceptat această schimbare cu mare drag. Pănâ la urmă a fost și este în continuare job-ul meu ideal. Iată că după 1 an și 6 luni acest lucru s-a întâmplat. De ce am ținut neapărat să menționez această perioadă? Pentru că nimic nu vine pur și simplu de la sine. Pentru că doar tu ești responsabil de ceea ce îți dorești, ce ți-ai dori să schimbi și cum ți-ai dori să te dezvolți. Nu am venit aici în primă fază pe un salariu mirific, nu am venit pe o funcție de management sau care să fie neapărat în domeniul care îmi place mie. Am venit pentru că aveam nevoie de un job și pentru că nu am vrut să aștept până când o să fiu contactată din partea unei companii să lucrez pe un post de comunicare. Poate încă aș fi așteptat frumos acasă și acum.

Ceea ce vreau eu să spun cu asta este că merită să riști puțin pentru visul tău și știm bine că cine nu riscă, nu câștigă.

Revenind, pe lângă Communication Specialist și Welcoming Ambassador am preluat și rolul de Digital Communication Ambassador. Mă ocup de comunicare internă, externă, evenimente, diferite campanii, traininguri de onborading, branding și multe alte chestii faine pe care le mai face departamentul de Communication & Customer Management. Liniștită pot afirma că mă simt bine, mă simt în locul potrivit și că astfel fac și treaba să meargă.

La DTSE lumea chiar este magenta. Eu, de regulă, îmi încep programul zilnic de la ora 8. Venind din Dumbrăvița cu autobuzul, există posibilitatea să întârzi. În acest caz, o sun pe managera mea să știe de mine că voi întârzia maxim 5-10 minute. Nimeni nu mă pune la zid sau nu mă face să mă simt inconfortabil pentru lucrul acesta. După ce ajung, îmi prepar un ceai. Citesc, răspund la mail-uri. Mă uit la peste calendar să văd dacă am ceva meeting-uri. Dacă avem un coleg/ă nou/ă care începe în ziua cu pricina, mă ocup de primire, de înmânarea welcome kit-ului și de sesiunea de onboarding. Revin apoi la spațiul meu și încep să mă gânesc la diferite concepte, evenimente sau campanii. Le notez și abia după ce am concretizat tot, trimit mai departe pentru implementare. După aceste lucruri mai parcurg traininguri de branding. În afară de acestea, sunt mereu cu ochii pe platformele noasrte de social media. Fiind magenta, cu logo-ul T, primim destule testimoniale care sunt destinate celor de la Telekom România. Acele comentarii evident trebuie șterse și în aceste cazuri contactăm persoana respectivă printr-un mesaj privat în care îi explicăm cine suntem, ce facem și ce vrem. Și desigur, motivul pentru care i-am șters comentariul. Prin urmare, nu cred că vreți să știți ce nebunie a fost atunci când toată rețeaua Telekom România s-a defectat pentru o zi…

Dar toate astea fac pachetul complet care îmi place foarte mult. Pentru că ceea ce fac nu este o muncă de rutină, pentru că în fiecare zi vorbesc cu alte persoane, întâlnesc alte persoane, îmi folosesc creativitatea, imaginația. Drumul până aici nu a fost unul ușor, însă cu perseverență și răbdare consider că da, poți ajunge să faci ceea ce îți place cu adevărat. Important este să vrei. Atât.

 

Happy Enzimes pentru zile…happy! (TummyTox)

Hello din nou!

După cum ați văzut poate deja, azi urmează o postare despre TummyTox și încă un produs care face minuni corpului. Este vorba despre capsulele Happy Enzimes.

Atunci când i-am descoperit am refuzat în primă fază să achiziționez orice tip de supliment alimentar și nu doar de la ei. În general, am încercat să evit pe cât am putut să îmi cumpăr capsule deoarece aveam diferite frici: că mă voi îngrășa, că voi avea probleme la ficat, că îmi vor provoca diferite schimbări pe față sau piele etc. Până în clipa în care am ales să cercetez mai bine despre suplimentele alimentare pe siteul TummyTox. Așa m-am decis să comand un pachet promoțional, care conținea și capsulele Happy Enzimes.

Ce conțin acestea mea exact și care este motiv pentru care le folosesc? Ei bine, aceste capsule conțin doar ingrediente active, așa cum apare în descrierea produsului pe siteul lor oficial, este și ajutorul fundamental al metabolismului. Dacă există persoane care se confruntă cu problema unul metabolism lent, ca și mine, Happy Enzimes este soluția ideală și naturală. Aceste capsule conțin următoarele ingrediente: exact de kiwi, DigeZyme (amestec de enzime), papaya, ghimbir și calciu. Este super ușor să vezi și să înțelegi din ce anume se compun aceste capsule, contrar altor suplimente alimentare, care pe prospect au trecute denumiri lungi și pe care nu le putem înțelege din prima. Trebuie să mai recunosc că eu trișez puțin: pe site este recomandat să iei 3 capsule Happy enzimes pe zi, după fiecare masă. Deoarece eu mai folosesc și un alt tip de supliment almentar de la TummyTox, despre care o sa scriu într-o altă postare, iau Happy Enzimes o singură dată pe zi, după micul dejun. Acest motiv de datorează faptului că nu este bine nici pentru corp să exagerezi cu suplimentele alimentare, deoarece riști să ai complicații ulterior, iarpentru mine funcționează perfect și cu o singură capsulă Happy enzimes pe zi. Dimineața sunt mai energică, am o stare de bine, nu ma simt balonată și am rezolvat și problema cu constipația. De slăbit pot să spun că am dat jos poate un kg sau două. Pe acest subiect vreau să mai scriu câteva cuvinte. Dacă există persoane care consideră că prin simpla folosire a produselor TummyTox va slaăbi în mod miraculos, să nici nu încerce să cumpere nmic de la ei. Nu sunt produse făcătoare de minuni în cazul în care, de exemplu, mânănci fast-fooduri toată ziua, dar bei ceaiuri TummyTox și folosești capsule tot de la ei. Pentru a avea un stil de viață sănătos este nevoie de sport, o alimentație corectă, de o atitudine poztivă și în acest fel, produsele TummyTox administrate pe lângă, pot fi extrem de benefice.

În următoarea postare o să vă devălui ce mănânc eu într-o zi, deoarece TummyTox îmi trimite zilnic un meniu pe adresa de mail și o să vă arăt cum arată lista mea de cumpărături săpămânale. Până atunci, nu uitați, că în fiecare zi există ceva, pentru care puteți sa fiți…Happy!

 

 

Gătind cu HomeFresh – Gnocchi Alfredo

Hello sau Ciao!

În postarea de azi, o să scriu despre o rețetă foarte delicioasă și totodată sănătoasă, pe care am gătit-o de mai multe ori, Gnocchi Alfredo (rețetă vegetariană),

Despre gnocchi putem spune că sunt niște paste care conțin făină de cartofi – de aici și confuzia în legătură cu ele, deoarece îți poate fi neclar dacă ele sunt paste sau cartofi mici. Sunt originare din Italia. Un mare plus este că se fierb în apă fierbinte în doar câteva minute. Rețeta Gnocchi Alfredo este de la homefresh.ro. Din păcate nu mai este introdus în actualul meniu, însă cu siguranță va mai apărea. Pănâ acum, cei de la Homefresh au introdus rețeta de două ori. Așadar, trebuie să fii pe fază și când vezi rețea Gnocchi Alfredo disponibilă pe site-ul lor, comandă-l imediat. Nu vei regreta absolut nimic.

Să începem gătitul!

Vei avea nevoie de:

  • tigaie/cratiță cu capac
  • cuțit
  • tocător
  • linguriță pentru amestecat
  • toate ingredientele fresh din cutia comandată

Rețeta, pentru 2 persoane, 647kcal/porție:

  1. Pregătește tigata cu capac.
  2. Ia usturoiul, curăță-l și taie-l felii. Scoate și roșiile uscate și taie-le în cubulețe mai mici.
  3. Revenind la cratiță, pune puțin unt și învârte focul la mediu. Imediat când vezi că untul s-a topit, adaugă usturoiul, mixul de condimente și supa. Pune focul pe o treaptă mai mică, adaugă smântâna, gnocchi, roșiile uscate. Acoperă totul cu un capac, amestecând din când în când. În aproximativ 5 minute ar trebui să fie gata!
  4. După ce au trecut 5 minute, pune parmezanul peste gnocchi și dacă vezi că sos este puțin îngroșat poți stinge focul.
  5. Ia frunzele de cimbru și pune-le peste gnocchi și sos. Amestecă pentru ultima dată și este gata, poți servi mâncarea.

Îmi place enorm de mult să mănânc gnocchi în stilul acesta. Iar de la Homefresh este simplu, rapid și sănătos.

 

Nu cu toții avem șansa să facem mereu ceea ce ne place cu adevărat

În postarea de azi o să scriu puțin despre parcursul meu profesional, să zic așa, dar și despre cel personal.

Am început să lucrez de când am împlinit 16 ani. Acum când mă gândesc înapoi, mi se pare super mișto să îți plătești singură factura la telefon sau să ieși în oraș cu prietenii fără să ceri bani de buzunar părinților. Primul meu job era unul de weekend, făceam promo la diferite produse în supermarketuri 4 sau 6 ore pe zi. Iar în funcție de produsul promovat, primeam mereu altă “uniformă”. Nu pot să spun că am câștigat enorm de mult, dar eram fericită că deveneam ceva mai independentă financiar de părinții mei. Era acea perioadă în care pot să spun că am început să mă maturizez drastic: fiind încă în liceu, mereu îmi făceam temele în cursul săptămânii, deoarece în weekenduri eram la datorie să promovez produse sau diferite alimente. Am început să-mi organizez mult mai bine timpul, să-mi dau seama de adevărata valoare a banilor și truda prin care un om îi poate câștiga. Evident, nu mi-am dorit inici o clipă să fac o carieră din acest job, așa că, după vreo câteva luni bune, am renunțat la el, m-am concentrat îndeplin pe examenul de bacalaureat. Mda, până când m-am angajat la un supermarket foarte aproape de unde locuiam cu părinții mei. Am lucat doar vara acolo, înainte să încep clasa a 12-ea. A fost greu, obositor și a însemnat pentru mine o schimbare majoră: de la 4 sau 6 ore direct la 8 sau 12, full time. Dar am răbdat și am fost fericită din nou că am putut face câtiva bănuți pentru mine. Aici deja primeam și bonuri de masă, de care eu nu prea mă atingeam, așa că, bucuroasă, le dădeam mereu părinților mei sau o întrebam pe bunică ce să îi cumpăr de la supermarket. A fost ciudat pentru că șefa mea chiar a crezut că eu voi “face o carieră” aici și am cam plecat cu certuri care au fost total aiurea.

Am lucat și la bancă. O lună. Nici nu merită să vă povestesc mai multe despre această experiență pentru că a fost una tare neplăcută.

Pot să spun că de aici încolo a început adevărata mea “carieră” pe piața muncii.

Am lucrat trei luni ca și asistent marketing și relații publice într-o corporație super ok, când eram în primul an de facultate. Nu trebuie să relatez cât de mult mi-a plăcut această experientă. Era în domeniul pe care îl studiam la facultate, mi-a plcăut tot ceea ce făceam. Era un loc de muncă dinamic, unde trebuia să-mi folosesc creativitatea, să merg, să văd, să organizez diferite evenimente. Din păcate însă, era un post pe internship și part-time că în rest poate și în monentul de față tot acolo aș lucra. Însă, în viața mea s-a petrecut cel mai fericit eveniment: iubitul meu m-a cerut de soție într-o excursie. Acela a fost și momentul în care am învățat ce inseamnă să fii multitasking. Mergeam cu drag la lucru, iubeam fiecare oră petrecută pe care o dedicam organizării nunții noastre și eram prezentă la facultate. Cu gereu, dar am început să devin din ce în ce mai organizată. Am continuat așa, până când am mers să vedem o sală de nunți superbă și am înceout să punem împreună adevăratele costuri ale nunții noastre. Norocul a fost că iubitul meu pe atunci a fost promovat însă nu-l putram lăsa pe el să suporte marea majoritate a costurilor. Iar din salariul meu în urma unui job part-tim multe nu puteam să fac, să achit sau să ajut. Așa că, am căutat un alt job.

Așa am ajus la DTSE, adică Deutsche Telekom Services Europe (NU Telekom România. Aceștia fac parte din grupul Deautsche Telekom iar colegii mei din București se ocupă de partea de HR a acestei companii. DTSE oferă servicii partajate de resurse umane și colaborează cu 16 țări din EU). Logodnicul meu a văzut o postare pe Facebook că aici se caută un specialist în resurse umane cu limba maghiară și m-a întrebat de ce nu încerc. Mi-am depus cv-ul, a fost imediat chemată la un interviu și de atunci, max exact din iunie 2017 lucrez aici. La început a fost mai greu, deoarece eu nu aveam vreo experiență în acest domeniu, dar am avut parte de un training la București pe o perioadă de 3 săptămâni. Evident, aceste săptămâni erau și frumoase, dar și grele. Frumoase pentru că mi-a plcăut ce am văzut la această companie, grele pentru că eram departe de tot ce iubeam. Dar au trecut și așa m-am ales cu un contract full time într-o corporație unde pot lucra în limba mea maternă. Bineînțeles, am continuat să utilizez limba română și cea engleză în egală măsură.

După vreo 6 luni am primit o propunene să devin Welcoming Ambasssador în cadrul companiei. Acesta este un program de voluntariat și sunt responsabilă pentru primirea noilor angajați în corporație, unde țin trainingul de onboarding. Am acceptat cu mare drag.

Aici la DTSE este cumva altfel (te invit să vizionezi videoul de prezentare mai jos), îmi place compania, modul de lucru, mă identific cu valoriile susținute și sunt fericită. Bine, nu pot să zic că merg cu zâmbetul pe buze mereu la lucru sau că pentru mine ziua de luni este una superbă și trece foarte ușor. Nu, deloc. Am și zile proaste, în care îmi vine să nu ies de sub plapumă, dar cu toate astea sunt foarte recunoscătoare.

În primul rând părinților mei, care nu m-au ținut pe loc, nu m-au ferit de muncă însă nici nu m-au obligat. Nu au vobit cu cine știe ce cunoștintă să ajung la un anumit post, m-au lăsat să mă descurc cu propriile puteri. Și au avut mare dreptate. Și când va veni vremea, tot așa voi proceda și eu. În al doilea rând soțului meu, care mă sprijină necondiționat. Sunt liniștită că mi-am găsit locul. Până la urmă, cheia succesului este să îți dorești, să riști dar să și ai puțină răbdare. Lucurile bune vin atunci când te aștepți mai puțin.

La DTSE mi s-a oferit o altă funcție despre care o să vă povestsc puțin mai încolo.

https://www.youtube.com/watch?v=cwb8yTKALlA

Cum am aflat de TummyTox și de ce îi recomand?

Hello din nou! Probabil deja din titlul postării vă puteți da seama ca azi o să scriu despre TummyTox. Despre ei am aflat într-o seară, navigând pe internet. Vreau să vă împărtășesc și vouă experiența mea cu ei și în ce bine s-a schimbat viața mea de când folosesc produsele lor.

TummyTox există pe piața internațională încă din anul 1993 și de atunci se bucură de un succes remarcabil. Așa cum scrie și pe pagina lor web, ei oferă niște soluții complete pentru a viață cât mai sănătoasă. Mai multe puteți citi accesând linkul următor: https://www.tummytox.ro/despre-noi sau puteți urmări postările lor de pe blog. Printre postări veți găsi testimoniale ale clientelor fidele TummyTox, idei și sfaturi, rețete sănătoase și programe speciale de fitness (blog: https://www.tummytox.ro/news).

Nu au foarte multe produse și nici nu trebuie, din punctul meu de vedere. Au exact atâtea cât este nevoie. Important este că acestea sunt de o calitate superioară și sunt realizate pentru a rezolva diferite probleme: tranzit / metabolism lent, surplus de greutate, imunitate scăzută, nivel ridicat de glicemie în sânge etc. În postarea de mai jos o să scriu despre ceaiurile minune, Daily Kick și Sleep Tight care pe mine m-au scăpat complet de balonare și constipație.

Ceaiul Daily Kick:

  • stimulează utilizarea propriului țesut gras ca și sursă de energie
  • ingrediente: ceai verde, fenicul, anason, chimen și mentă
  • reduce balonarea și accelerează metabolismul
  • se consumă cu 30 de minute înainte de micul dejun.

Ceaiul Sleep Tight:

  • ajută la detoxifiere și regenerearea corpului peste noapte
  • ingrediente: coajă de portocală, hamei și lemongrass
  • ajută la eliminarea stresului și a balonării
  • se consumă cu o oră înainte de culcare.

După cum spunem mai sus, aceste duo imbatabil m-a ajutat mai mult decât orice alt remedniu împortiva constipației. De când mă știu aveam problele destul de mari cu faptul că nu puteam merge normal la baie…Acum însă, mi-a revenit zâmbetul pe buze, mă simt energică și foarte bine.

Prin urmare, puteți și voi comanda acest pachet de ceaiuri de pe site-ul tummytox.ro la un preț redus, 34 de ron.

Deoarece vor mai urma postări cu și despre TummyTox aș dori să menționez că nu sunt sponsorizată de către ei și că nu aș scrie despre nici un produs sau serviciu pe care nu l-am testat în prealabil și cu care nu mă identific. Pe cei de la TummyTox pur și simplu îi ador și îi recomand oricând cu cel mai mare drag. Ador atât produsele lor, cât și comunicarea cu clienții și atenția pe care o acordă la împachetarea cutiei roz, care odată livrată generează doar zâmbete și o stare de bine!

 

 

 

 

Gătind cu HomeFresh – Quesadilla grecească

Hello din nou sau Kalimera! Pentru astăzi, am pregătit o postare despre ajutorul meu de neegalat în bucătărie, HomeFresh.

HomeFresh este un concept foarte fain, mai ales când nu ai destul timp liber, nu vrei să aștepți la cozile din supermarket sau pur și simplu nu mai știi ce rețete să prepari. Ei funcționează în felul următor: intri pe homefresh.ro, unde poți alege dintr-un meniu variat (acesta se schimbă la fiecare 2 săptămâni) rețete mega gustoase și sănătoase, completezi un formular de comandă și gata. Poți opta pentru ridicare personală din toate locațiile Prospero din Timișoara, pentru livrare la locul de muncă sau acasă contra cost (transportul este 10 ron). Vei primi o cutie din carton cu toate ingredientele gata proporționate pentru a prepara rețeta aleasă (pentru două persoane).

Săptămâna asta eu am preparat Quesadilla grecească (este o rețetă vegetariană). Am urmat pașii simpli de pe rețetă și rezultatul a fost foarte gustos.

Așadar, dacă și ție îți place bucătăria grecească, vrei să manânci ceva ușor și sănătos, vei avea nevoie în primă fază de:

  • o tavă de cuptor
  • hârtie de copt
  • un tocător
  • un cuțit
  • o lingură
  • o răzătoare
  • 4 boluri
  • …iar ingredientele fresh le vei găsi în cutie
  1. Dă drumul la cuptor – 200°C (foc mediu spre mare) și pune tava cu hârtia de copt în ea
  2. Curătă usturoiul, castravetele. Spală-le împreună cu lămâia, spanacul și mărarul
  3. Ia castravetele și fie îl dai pe răzătoarea cu lacrimi mari, fie îl tai cuburi mici de tot. Pune-l într-un bol împreună cu 1 ligurință mică de sare. Lasă-l asa timp de vreo 5 minute.
  4. Taie roșiile uscate împreună cu măslinele Kalamata și pune-le într-un bol.
  5. Acum ia un bol mai mic, în care vei sfărâma brânza feta cu o furculiță.
  6. Dă usturoiul pe răzătoare, pune-l într-un bol împreună cu iaurtul grecesc și stoarce zeama a 1/2 de lămâie. Poți pune și castravetele în bolul acesta. Apoi, toacă frunzele de mărar și pune-le în bol. Ai un sos tzatziki extraordinar de bun.
  7. La pasul acesta o să începem să facem cele 3 quesadilla. Așadar, toate ingredientele pe care le ai, mai puțin sosul, împarte-le în 3 părți cât de cât egale. Vei lua o lipie, iar pe o parte, vei pune din spanac, măsline, roșii uscate, feta și mozarella. Îndoi lipia, repeți operațiunea aceasta încă de două ori si gata. Le pui în tavă și după 10 minute le poți scoate din cuptor.
  8. Le poți servi alături de sosul tzatziki.

Poftă bună!

 

 

 

 

Cine sunt și ce fac?

Sunt Timea și cam atât. Ba din contră, există mult mai multe fete care poartă numele de Timea, decât mi-am imaginat eu.

Încerc altfel: sunt o fată din Timișoara, născută în zodia Pește, într-o zi din luna martie. Bun, câte fete mai sunt din Timișoara, născute în zodia Pește, poate exact în aceași zi din martie, ca mine? Multe. Ei bine, în Timișoara este acum cu o peștioaică Timea mai puțin, deoarece de vreo lună și, m-am mutat în Dumbrăvița împreună cu soțul meu.

Sunt studentă, cu un job full time la o corporație și de vreo 5 luni soție. La fel, există multe fete care se incadrează în acest tipar. Despre job și companie vor urma câteva postări, despre povestea și nunta noastră la fel. Mi-a rămas să dezvolt puțin studenția, din care nu mai am mult. Sunt în anul terminal la master în cadrul Universității Politehnica Timișoara, Facultatea de Comunicare și Relații Publice. Pot spune că sunt o norocoasă care a ales această facultate / carieră și nu s-a întâmplat invers.

Sunt o fire comunicativă, cu mintea deschisă, înțelegătoare (am și eu limitele mele, ca orice persoană) și din când în când, poate capricioasă, impulsivă. A, și să nu uit de cel mai important atribut din ultimele luni, obosită! Da, la 23 ani, pot afirma acest lucru: nu este ușor sa pleci în fiecare zi, de luni până vineri, la ora 7 de acasă și să ajungi pe la 8-9 seara înapoi. Dar încerc să fac față cumva și acestui program, știind că masteratul se va termina iar orele de condus vor lua sfârșit. Dau de carnet, din două motive: 1. îmi doresc să fiu independentă și să nu-l rog tot timpul pe soțul meu să ma ducă în stația de M14 sau să vina dupa ora 7 să mă ia de la facultate și 2. am decis că am prea “mult” timp liber și trebuia să mai fac ceva în plus.

Pe foarte scurt, cam atât despre mine acum. 🙂