Gătind cu HomeFresh – Quesadilla grecească

Hello din nou sau Kalimera! Pentru astăzi, am pregătit o postare despre ajutorul meu de neegalat în bucătărie, HomeFresh.

HomeFresh este un concept foarte fain, mai ales când nu ai destul timp liber, nu vrei să aștepți la cozile din supermarket sau pur și simplu nu mai știi ce rețete să prepari. Ei funcționează în felul următor: intri pe homefresh.ro, unde poți alege dintr-un meniu variat (acesta se schimbă la fiecare 2 săptămâni) rețete mega gustoase și sănătoase, completezi un formular de comandă și gata. Poți opta pentru ridicare personală din toate locațiile Prospero din Timișoara, pentru livrare la locul de muncă sau acasă contra cost (transportul este 10 ron). Vei primi o cutie din carton cu toate ingredientele gata proporționate pentru a prepara rețeta aleasă (pentru două persoane).

Săptămâna asta eu am preparat Quesadilla grecească (este o rețetă vegetariană). Am urmat pașii simpli de pe rețetă și rezultatul a fost foarte gustos.

Așadar, dacă și ție îți place bucătăria grecească, vrei să manânci ceva ușor și sănătos, vei avea nevoie în primă fază de:

  • o tavă de cuptor
  • hârtie de copt
  • un tocător
  • un cuțit
  • o lingură
  • o răzătoare
  • 4 boluri
  • …iar ingredientele fresh le vei găsi în cutie
  1. Dă drumul la cuptor – 200°C (foc mediu spre mare) și pune tava cu hârtia de copt în ea
  2. Curătă usturoiul, castravetele. Spală-le împreună cu lămâia, spanacul și mărarul
  3. Ia castravetele și fie îl dai pe răzătoarea cu lacrimi mari, fie îl tai cuburi mici de tot. Pune-l într-un bol împreună cu 1 ligurință mică de sare. Lasă-l asa timp de vreo 5 minute.
  4. Taie roșiile uscate împreună cu măslinele Kalamata și pune-le într-un bol.
  5. Acum ia un bol mai mic, în care vei sfărâma brânza feta cu o furculiță.
  6. Dă usturoiul pe răzătoare, pune-l într-un bol împreună cu iaurtul grecesc și stoarce zeama a 1/2 de lămâie. Poți pune și castravetele în bolul acesta. Apoi, toacă frunzele de mărar și pune-le în bol. Ai un sos tzatziki extraordinar de bun.
  7. La pasul acesta o să începem să facem cele 3 quesadilla. Așadar, toate ingredientele pe care le ai, mai puțin sosul, împarte-le în 3 părți cât de cât egale. Vei lua o lipie, iar pe o parte, vei pune din spanac, măsline, roșii uscate, feta și mozarella. Îndoi lipia, repeți operațiunea aceasta încă de două ori si gata. Le pui în tavă și după 10 minute le poți scoate din cuptor.
  8. Le poți servi alături de sosul tzatziki.

Poftă bună!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *