Timișoara
ce pot vizită in Timișoara:
Româniă din nord la sud de la est la vest în special orașul Timsoarei care e de notă 10 pentru turișt iubitori de descopereri și aventurip; o dovadă a originalității ancestrale care se dezvoltă prin mai multe aspecte: arhitecturăl, textilă, gastronomic și folcloric (muzică).
orașul Timiș se pregatește la un un evenement cutulral mare la nivel European cu titlu de merit Capitală Europeană a culturei 2020, acest merit vine de un lucru mare dupa o competitiă caldoasă intre două orșe Cluj-Napoca, Timișoara a reușit sa fi cu merit organizator acestui evenement.
naturlă
Cu peisaje utopici, Timișoara se bucură într-o natură propriu zis, unde nu găsim o intervenție umană.
De aceea, orice soartă a hobby-urilor dvs. poate fi satisfăcută, vizitând orașul veți găsi diversității geografice în care puteți exercita orice tip de sport care vă face să vă potriviți.
atractivitații urbane
Multe factori intervine in acest mod de petrecerea tempului; fi economici, sociali, social tehnologici. unde se afla un preview in timp prin manifestari pentru valorile culturale și istorici de o alta parte modernezarea orașului său orașul SMART. Putem spune că orașul Timiș cu diversitatea sa un oraș Smart, moderne, popular, istoric, economic pentru ca conține toate factori ca se petrece tempul liber.
in ultime 5ani Timișoara a avut o crestere urbana foarte imoptantă prin un proograme de reamenajare urașului in toate zone: piaței, pracurile, drumurile, claderi memoreale și istorice, cum e exemplu cu amenajerea mailuri raului BEGA, unde se poate exerta multe feluri de sport, si destracției.
Casele memoriale:
Muzeele:
Muzeul satului banat e in zonă nord-estul Timișoariei inogurat in anul 1967 1 , de o arhitectură populară, muzeul Banat a avut ziuă de deschidere la public in dată de 20 august 1971. patrimoniul cultural al muzeului contine peste 52 de monumente și 2300 de piese etnografice. In anul 2000 muzeul Banat a devenit un institut subordonat a municipiului Timiș cu numele muzeul de artă. lânga acestor muzeele sunt alte Muzeul de Artă Populară, Muzeul Mitropoliei Ortodoxe a Banatului, Muzeul Episcopiei, Romano-Catolice, Muzeul Diocezei Sârbeşti.
teatru national său operă:

un simbol artistic veche a orașului timișoarei, Opera s infințat in 30 martie 1946 2
parcuri:
Parcul Botanic: cel mai mare parc in timișoara el conține multe variente arboricole ca florale potejate.
Parcul Rozelor:cu alte nume „Rosarium” e situat in centrul orașului, in saptele lui malul BEGA. parcul a fost infințat in 1819 cu numele3 Frans Iosef el contine un spațiu in aer liber unde se organizeaza multe evenemente culturale.
Parcul Central: de o suprafața mare, parcul a inlocuit primul cimitir in centrul orașului lângă catedrală mitropolitană în 1870.
Parcul Copiilor: situat pe malul BEGA, parcul Copiilor reprezenta numele atrbuite. in acest parc veți gasi numai spațiele rezervat pentru copii. El conține un spațiu de recreere, plimbare şi un teatru în aer liber.
Lăngâ acestor parcuri exista alți: parcul Crucii, Parcul Corso din Piaţa Victoriei, Piaţa Bisericii din Piaţa Eforie.
Catedrăla Mitropolitană:
La fel ca toate celelalte țări din Europa de Est, orașul Tîmșoara mărturisește o perioadă religioasă bogată care îi determină pe curioși să contemplă sacralitatea ortodaxă, si cum ar fi stylul de arhitectură: catedralele în stiluri bizantine, romane și turcești.
Această diversitate este o dovadă a vieții armonioase care poate fi observată în acest oraș.
Prima piatră a Catedralei Metropolitane din Timișoara a fost așezată de domnul Andrei Magieru în 19364. e considerată ca unei symbol a religieă ortodoxă in țară , o valoare mai mare pentru oraș și un monument mai frumos din punct de vedere arhitectural in România..
Situate în centrul orașului vis-a-vis unei alte monument artistic(Opera) ,arterelor principale ale orașului. Designul său arhitectural este reprezentat de Ioan Troianescu, un monument de artă cunoscut pentru arhitectură, pictura și ferestrele sale mici pe țigle care strălucesc minunat în lumina soarelui.
Astfel Catedrală e cosiderată ca un muzeu de artă din Banat, bogată de colecție de artă cu icoane cărți religioase veche și alte obiecte.