Rambutanul, deși nu este pe deplin cunoscut, experții îl numesc “super fruct”, datorită multiplelor beneficii medicinale pe care le are.
Sursa: https://pixabay.com/ro
Rambutanul este un fruct tropical originar din Indonezia, unde este utilizat în medicina tradițională și , de asemenea , un supliment pentru a trata boli cronice. Consumul său este larg răspândit în întreaga India, Asia, Australia și America. Pe de altă parte, acest fruct exotic are o dimensiune mică, o aromă foarte dulce, o pastă foarte suculentă iar din semințele sale se poate extrage un ulei de uz industrial. Rambutanul are un smoc caracteristic țepi din jurul întregul exterior, care, în momentul cumpărării trebuie să verifiți dacă sunt fermi și nu prezintă urme de lovituri.
Cum se consumă
Acest fruct poate fi depozitat într-un loc răcoros și uscat și consumat în diferite moduri: adăugându-l la salate, combinând-o cu iaurt, inclusiv în deserturi și chiar pregătindu-l pentru gemuri.
Beneficii
- Ajută la creșterea energiei datorită nivelului ridicat de carbohidrați și proteine .
- Ajută la tratamentul dizenteriei: dizenteria poate fi tratată cu coaja fructului.
- Contribuie la întărirea sistemului osos: deoarece este bogat în calciu, fier și fosfor, fructul rambutanului este excelent pentru consolidarea oaselor.
- Elimină radicalii liberi: puterea antioxidantă și conținutul său de acid galic protejează organismul împotriva radicalilor liberi.
- Intăreste sistemul imunitar: continutul ridicat de vitamina C din fructul rambutan este ideal pentru a intari sistemul imunitar, prevenind organismul impotriva infectiilor.
- Produce globule roșii și albe: fructul rambutanului este bogat în cupru și mangan. Cuprul este esențial pentru ca organismul să producă celule roșii și albe în sânge.
- Îmbunătățește starea pielii: conținutul ridicat de apă de fructe, ajuta la mentinerea pielii pentru hidratare si fermitate, prevenind uscarea și îmbatranirea prematură.
- Reduce grăsimea corporală: conținutul ridicat de fibre din fructele rambutan , precum și conținutul ridicat de apă și puținele calorii pe care le conține sunt excelente pentru reducerea grăsimii corporale. În același mod, semințele de rambutan ajută la scăderea în greutate. Acestea sunt de obicei zdrobite și amestecate cu alte alimente.
- Transportă oxigen în plămâni: conținutul ridicat de fier al fructului rambutan ajută la transportul oxigenului din plămâni în țesuturi.
- Tratament împotriva diabetului: semințele de rambutan sunt ingerate pentru a atenua disconforturile persoanelor care suferă de diabet zaharat.