Când vine vorba de curmalele Medjool, pot spune ca din toate fructele  pe care le-am probat până în momentul de față, fructele astea sunt the best.  Aș spune că pe o scară de la 1-10, sunt de nota 11 :), asta asa exprimat pentru cei care poate încă nu le-ați probat, să vă fac curioși. Sunt subiectiv, dar totuși cred ca daca s-ar face un sondaj printre cei care le-au consumat deja, credca rezultatul ar semăna izbitor cu ce exprim eu aici.

V-am făcut curioși? Hei, dar înainte sa dați totuși buzna la magazin sa le căutați, hai să vă zic câteva lucruri despre minunățiile astea.

Sursa: https://pixabay.com

Istoricul curmalelor Medjool și alte date interesante

Despre Curmalele Medjool se spune că sunt unele din fructele cultivate din cele mai vechi timpuri, de aproape 6000 de ani. Au fost o mâncare esențială a Orientului Mijlociu timp de mii de ani. Se crede că acestea au provenit din jurul Irakului și au fost cultivate din timpuri străvechi de la Mesopotamia la Egiptul preistoric.

Arabia Saudită, Israelul, Egiptul, Iranul și Irakul sunt în prezent cei mai mari  producători si exportatori de curmale Medjool.

Recent au pătruns si pe piețele europene, unde după cum vă dați seama, sunt extrem de apreciate, în ciuda pretului umpic cam piperat. Curmalele Medjool au pielea de culoare maro, iar atunci când le tineti in mână, veți simti mai intâi  textură lor fermă, încrețită, dar nu vă grabiți sa trageti vreo concluzie. După prima mușcătură, veți vedea că interiorul este extrem de moale și umed. Curmalele Medjool, nu sunt  uscate printr-un proces fizic sau chimic,  mai degrabă sunt uscate natural în palmier ca  parte a procesului de maturare la soare, ceea ce le face un aliment extrem de natural si sănătos.

Ce beneficii pentru sănătate ne oferă curmalele Medjool?

Știm deja că fructele oferă multe beneficii pentru sănătate, așa că nici Curmalele Medjool nu dezamăgesc când vine vorba de beneficii. Iată câteva  din multele motive pentru a le adăuga la dieta voastră:

1. Stimul energiei naturale

Aveți nevoie de o opțiune sănătoasă pre sau post-antrenament? Încercați curmalele Medjool! Aceste fructe dulci comestibile  sunt cel mai bun indulcitor natural ca alternative la zahăr. Odată ce le-ați incercat, veți fi surprins să aflați că au un conținut  mai mare de zahăr decât multe alte fructe. Cu toate acestea, curmalele sunt bogate în zaharuri naturale cum ar fi fructoza, glucoza și zaharoza. Aceste zaharuri sunt ușor de procesat și utilizate de organism pentru energie.

  1. Reduc colesterolul

Curmalele Medjool sunt o alegere înțeleaptă atunci când vine vorba de menținerea nivelului sănătos de colesterol. Când sunt consumate, crește consumul de fibre insolubile și solubile, ceea ce la rândul lor poate duce la scăderea  semnificativă a colesterolului în mod natural – în special colesterolul LDL (“rău”).

  1. Preveniți și atenuați constipația

Dacă citiți o listă de alimente de vârf pentru ameliorarea constipației , să nu vă surprindeți dacă vedeți curmalele  pe listă. Conținutul foarte ridicat de fibre din curmalele Medjool le face o alegere inteligentă când vine vorba de a vă menține un tranzit regulat sănătos.

Unde le găsiți

Eu mai nou le-am găsit la Mega Image, in format vrac, așa că le puteți proba la cantitatea pe care o doriți. Dacă nu aveți vreun Mega Image pe lângă voi, le puteți găsi și pe internet în România, de la importatori direcți, la prețuri chiar mai bune ca în supermarket.

 

Surse

https://en.wikipedia.org/wiki/Medjool

https://draxe.com/medjool-dates/

 

One thought on “Curmalele Medjool – fructele regilor”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *