Dacă dorești să experimentezi gustul intens al fructului papaya, îți propun să îl încerci în următorul smoothie. E așa de bun că vei dori sa repeți experiența!
Uite câțiva pași și instrucțiuni. Nu îți va lua mai mult de 5 minute, asta dacă ai pregătite deja ingredientele :).
Sursa: www.wikihow.com
- Pregătește papaya și alte fructe (dacă vrei). Spală o papaya coaptă, tai-o pe jumătate în lungime, aruncă semințele și taie coaja. Apoi taie papaya în câteva bucăți mari. O bucată de papaya este delicioasă, dar recomandat e să alegi să o faci și cu alte fructe. Poți lua în considerare următoarele opțiuni:
- Fructe de pădure congelate. Afinele au o multime de antioxidanti și în combinație cu papaya iasă un smoothie extrem de sănătos.
- Kiwi și avocado. Kiwi-ul compensează dulceața papaya cu aroma ei luminată, iar avocado face pentru un smoothie special cremoasă.
- Spanacul sau salate. Un smoothie ”verde” este o modalitate foarte bună de a consuma o porție de legume la micul dejun. Papaya este atât de dulce și aromă încât abia vei simți gustul legumelor, dar în schimb organismul tău va resimți beneficiile.
- Pregătește baza. Papaya are un gust bun atât cu cremă, cât și cu sucuri. Încearcă una din următoarele baze pentru a-l subția:
- O ceașcă de iaurt, fie aromată, fie simplă.
- O ceașcă de lapte de migdale sau de caju.
- O ceașcă de suc de portocale sau suc de mere
- Adăugă ceva extra. Îmbunătățește gustul cu arome suplimentare pentru o alimentatie cât mai completă. Ia în considerare următoarele opțiuni:
- O lingură de pulbere de proteine.
- Câteva linguri de semințe de chia.
- O lingura de unt de arahide sau de migdale.
- Combină ingredientele. Așeează fructele, baza și semințele extra într-un blender. Pune capacul pe blender și amestecă ingredientele până când acestea sunt omogene.
- Dacă îți place un lichid mai subțire, adăugă mai mult suc, lapte sau apă.
- Dacă preferi să fie ceva mai consistent, poți adăuga câteva linguri de fulgi de ovăz și se amestecă până se înmoaie.
- Servește-l. Se toarnă într-un pahar și se bea cu paiul, iar dacă îl faci mai gros, savurează-l cu cu o lingură.
Sursa: www.wikihow.com